Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din upplevelse. Genom att fortsätta att bläddra på vår webbplats accepterar du vår cookiepolicy.

Varför Internet of Things (IoT)?

Varför ska IoT och uppkoppling vara en del av din övergripande verksamhetsstrategi? För att spara kostnader? För att förbättra dina tjänster? För att hitta nya intäktsströmmar? Alla verksamheter har unika drivkrafter och behov. IoT erbjuder många olika möjligheter beroende på din roll och dina ansvarsområden. Det innebär att ditt företag behöver en klar målbild och strategi för vad ni ska göra och hur ni ska göra det.

Här är några exempel:

FoU - Som underlag för produktförbättringar

FoU - Som underlag för produktförbättringar

Vet du egentligen hur slutanvändarna använder din produkt? Realtidsdata som baseras på faktisk användning gör till exempel att buggar kan rättas till inför framtida produktlanseringar.

Marknadsföring - Skapa kundlojalitet

Marknadsföring - Skapa kundlojalitet

Digitala gränssnitt i själva produkten eller via smartphone-appar öppnar upp nya kanaler för att samverka och kommunicera med din värdefullaste tillgång - dina kunder. Om du har korrekt information om användningen av dina produkter/tjänster, kan du förbättra användarupplevelsen, föreslå tilläggstjänster och skapa lojalitet hos dina kunder.

Affärsutveckling - Nya digitala tjänster, nya intäktsströmmar

Affärsutveckling - Nya digitala tjänster, nya intäktsströmmar

Fler och fler affärsverksamheter är på väg ut i den digitala arenan. Hård global konkurrens innebär att företagen ständigt måste utvecklas och hitta nya sätt att vara relevanta och skapa säkra intäktsströmmar. Många produktbolag börjar sälja tjänster och funktioner istället för produkter. En bra uppkoppling är en förutsättning för att detta ska fungera.

Juridik och regelverk - Att följa nya lagar och regler


Juridik och regelverk - Att följa nya lagar och regler


Uppkopplingen kan hjälpa ditt företag att snabbt anpassa sig till nya regler. Uppkopplad teknik kan spåra energianvändning, logga miljödata från industriella tillgångar och spåra farligt gods i transportkedjor. IoT hjälper till att bygga ett smartare, säkrare, effektivare och miljövänligare samhälle.


Drift och support - Bättre och snabbare service

Drift och support - Bättre och snabbare service

Att ha fjärrtillgång i realtid till slutanvändarens produkt kan minska servicekostnader och ledtider avsevärt. Tänk om du kunde förutse underhållsbehov och beställa reservdelar innan ett fel uppstår? Eller om du kunde starta om enheten eller ladda ner en buggfix utan att du behöver besöka kunden?

David Holecek

Director Connected Products and Services, Volvo Car Group

"Möjligheterna med den uppkopplade bilen är nästan oändliga. Vi kan hela tiden utvärdera och integrera nya funktioner som skapar värde för våra kunder".Michael Peterson

Head of Communications, Verisure Securitas Direct


"Vi utökar vårt erbjudande via partners för att skapa bredare och mer värdefulla tjänster för det uppkopplade och skyddade hemmet. Med vår mobilapp kan kunden kommunicera med allt från dörrlås och värmepump till larmet i bostaden."


Joanna Daugaard

Head of Advanced  Services, Scania

"Internet of Things är en naturlig del för Scania när vi skapar helhetslösningar för logistiken. Vi använder realtidsdata för att ge bättre service till våra kunder, samtidigt som vi får bättre underlag för vår utvecklingsprocess."

Olof Ålenius

Founder & Strategy Director, Follow&friends.

"Internet of Things handlar om hur vi kan skapa mer värde för människor och göra bättre affärer, samtidigt som vi bidrar till ett mer hållbart samhälle."

Utveckla ditt företag. Koppla upp dig med oss!

Tveka inte att höra av dig till oss om du har några frågor. Vi är här för att hjälpa dig!

Så här arbetar vi

Vi gör det enkelt för dig att koppla upp dina produkter och realisera smarta tjänster.

Så här arbetar vi

Cloud Connect

Vi hjälper till att optimera din produkt från design och utveckling till daglig drift.

Cloud Connect

Managed Connectivity

Managed Connectivity-lösning för globala IoT- och M2M-utrullningar.

Managed Connectivity
Telenor Connexion ingår i Telenor Group, en av världens största mobiloperatörer.