Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din upplevelse. Genom att fortsätta att bläddra på vår webbplats accepterar du vår cookiepolicy.

TRYGGHET TILL FÖRÄLDRAR OCH DJURÄGARE RUNT OM I VÄRLDEN

Trax är en liten GPS-enhet som gör det möjligt att lokalisera barn och husdjur när som helst, var som helst.

De flesta föräldrar har upplevt känslan av rädsla när ett litet barn vandrar iväg på lekplatsen eller försvinner i snabbköpet. Djurägare har liknande problem och de vill också veta var deras älskade husdjur befinner sig. Trax är en liten smart GPS-enhet som gör att föräldrar och djurägare kan spåra sina nära och kära i realtid från nästan var som helst med hjälp av en smart app.

Den minsta realtids-GPSen på marknaden

Sommaren 2012 började en liten grupp svenska entreprenörer arbeta med ett projekt som skulle leda till att föräldrar och djurägare fick bättre koll på sina nära och kära. Efter månader av hårt arbete hade det nya bolaget Wonder Technology Solutions (WTS) utvecklat Trax, en av de minsta realtids-GPSerna på marknaden både när det gäller storlek och vikt. GPS-enheten och programmet gör det möjligt att lokalisera barn och husdjur när som helst och var som helst. Trax kombinerar avancerad GPS- och sensorfusionsteknik för exakt navigering inomhus och spårning utomhus.

Trax-in-use

Trax är utvecklad för smartphones, mobiltelefoner och datorer och ger föräldrar och djurägare möjlighet att hålla kontakten med nära och kära på lekplatser, i gallerior, skolor, nöjesparker, vandringsleder etc. Trax innehåller smart teknik som skickar varningar när ett barn eller ett husdjur lämnar ett visst område, om batteriet är svagt, eller om enheten tappas eller överskrider en förutbestämd hastighet. Trax GPS kan lokaliseras via en gratis-app som har spårning i realtid, säkra zoner och förstärkt verklighet. Appen finns på sju olika språk och möjliggör obegränsade och tidsplanerade säkra zoner.

Flexibel arbetsmodell och nära samarbete – viktiga framgångsfaktorer

Telenor Connexion levererar en Managed Connectivity-lösning till WTS. Med denna lösning på plats kunde företaget lansera, hantera och tjäna pengar på sin GPS. Lösningen automatiserar leverans och hantering av mobila tjänster till Trax-enheterna.

Genom samarbetet med Telenor Connexion kunde WTS utnyttja Telenors integrerade SIM-kort, som är ett av de minsta SIM-korten på marknaden. Det gör att Trax är liten nog för att få plats på t.ex. hundens halsband utan att den stör.

Trax_size_views_EU_RGB

Lösningen uppfyller WTS behov av många små datasessioner varje månad och har ett bra fleroperatörsavtal.

fredrik-danelius-2

Telenor Connexion erbjöd en servicelösning som ingen annan leverantör kunde erbjuda. Detta, i kombination med deras mycket små eSIM-kort,  deras flexibilitet och förståelse för oss som nystartat företag, har gjort Telenor Connexion till en perfekt samarbetspartner för oss.

Fredrik Danelius, vd och grundare av WTS

En annan fördel med Managed Connectivity-lösningen är att det är lätt för WTS att utveckla sin verksamhet i takt med att företaget expanderar till nya marknader med nya produkter.

Genom att samarbeta nära med WTS hjälper vi dem att hitta nya sätt att leverera till sina kunder över hela världen – samtidigt som kostnaderna förblir låga för slutanvändaren. Thomas Strandin, Account Manager på Telenor Connexion

Trax har lanserats i 33 länder runt om i världen. Genom samarbetet med Telenor Connexion kan de som använder Trax använda sina enheter på alla dessa marknader utan att behöva oroa sig för extra roamingkostnader.

 

trax_360-spin

did-u-know-SE

Det finns mer än dubbelt så många husdjur i Europa och Nordamerika som det finns barn i åldrarna 0-18 år.

De flesta djurägare älskar sina djur och betraktar dem som en del av familjen.

Source: Berg Insight, november 2014

icon_size

Storleken spelar roll

 Trax är en av de minsta GPS-enheterna på marknaden, både när det gäller storlek och vikt.

icon_geofence_polygon

Geo-stängsel

Med Trax kan du skapa flera säkra zoner, utan storleksbegränsning, där du får meddelanden när GPS-enheterna som du följer går in i eller lämnar dessa områden.


Läs mer

Om Wonder Technology Solutions (WTS)

Wonder Technology Solutions (WTS) är ett svenskt innovations- och produktutvecklingsbolag. WTS vill förbättra livet för människor genom att erbjuda produkter och tjänster med högt kundvärde som är tillförlitliga, roliga, intuitiva och smarta. WTS försöker att revolutionera platsbaserade tjänster med hjälp av smart teknik och innovativ design. WTS har uppfunnit, designat och utvecklat Trax – en liten personlig GPS som kan övervakas via en app eller via webben. Trax är speciellt utformad för barn 2-7 år gamla och husdjur. Dessa användare behöver en produkt som är liten och lätt och som inte är i vägen när de leker. Föräldrar och djurägare måste ha tillförlitliga produkter. Trax har högkvalitativa komponenter och smart teknik som uppfyller alla ovanstående krav. Trax har egenskaper och funktioner som är unika på marknaden.

WTS webbplats

Marknaden för GPS-enheter når 3,5 miljarder USD år 2019

ABI Research förutspår att marknaden för GPS-enheter når över 3,5 miljarder dollar 2019. I rapporten ”Personal Location Device and Applications Markets” undersöker ABI Research möjligheterna för GPS-enheter och smartphones att kontrollera och skydda familj, äldre, hälsa, ensamarbetande, husdjur, och personliga tillgångar.

ABI Research om GPS-spårning

Connected wearables

En connected wearable är en enhet som bärs av en användare och som innehåller dataloggning och någon sorts trådlös uppkoppling. Connected wearables används redan i stor utsträckning inom yrkeslivet. Användningen av smartphones har exploderat och detta tillsammans med nya molntjänster, miniatyriserad hårdvara, sensorteknik och trådlösa uppkopplingar som inte drar mycket ström, har gjort att framtiden ser ser ljus ut för dessa produkter. Användningsområdena för denna bärbara teknik är nästan oändliga. Det finns t.ex. smarta klockor, fitness- och aktivitetstrackers, smarta glasögon, övervakningsenheter för människor, medicinsk utrustning etc. Denna bärbara teknik används inom många branscher, t.ex. inom infotainment och livsstil, fitness och wellness, övervakning och säkerhet, hälso- och sjukvård, industri, offentlig sektor och försvaret. Marknaden för connected wearables har växt kraftigt och tillväxten kommer att fortsätta i många år framöver. Berg Insight uppskattar att leveranserna av connected wearables uppgick till 19,0 miljoner enheter 2014. Marknaden förväntas växa med i genomsnitt 54,7 procent per år och antalet enheter förväntas uppgå till 168,2 miljoner år 2019.

Berg Insight Report, december 2014

Nästa kundcase

Telenor Connexion ingår i Telenor Group, en av världens största mobiloperatörer.