IoT-lösningar för fordonsindustrin

Uppkopplade bilar är på stark frammarsch – den väg som ligger framför oss är full av möjligheter. Utforska våra IoT-lösningar för fordonsindustrin.

Home / Branscher / IoT-lösningar för fordonsindustrin

Vad vi erbjuder

Vi kan hjälpa er med att utveckla IoT-lösningar till allt från mikromobilitet till tunga industrimaskiner som fungerar överallt där fordonen behöver användas. Om ni tillverkar fordon eller fordonskomponenter, eller skapar uppkopplade mobilitetslösningar, kan vi hjälpa er att rulla ut skalbara, stabila och säkra IoT-lösningar anpassade till era behov både när det gäller täckning, kvalitet och pris.

Global IoT SIM-uppkoppling med en enda kontaktpunkt för hela världen

En användningsklar, anpassningsbar IoT Cloud-plattform

Ett förstklassigt serviceteam som står redo dygnet runt, årets alla dagar

Fri rörlighet i hela världen – med en enda lösning

Oavsett var ett fordon befinner sig, ger vår Managed Connectivity-lösning tillgång till mobiluppkoppling av högsta kvalitet, baserat på behoven för just ert användningsområde. Våra globala IoT SIM-kort kan förintegreras för att underlätta er utrullning, installation och livscykelhantering.

Vi ombesörjer alla avtal med lokala operatörer – så att ni slipper. Med hjälp av vårt omfattande, globala nätverk, kommer era fordon kunna koppla upp till nätverk på praktiskt taget alla marknader i världen. I länder där roaming inte finns tillgänglig p.g.a. lokala bestämmelser, kan vi hjälpa er att hitta hållbara lösningar (inkl. eUICC-teknik) i samråd med våra befintliga lokala operatörpartners.

Fordons-IoT-lösningar på enkelt sätt

Vi tillhandahåller allt som behövs för att på bred front driftsätta och hantera uppkopplade fordon runt om i världen. Tillsammans med ett utvalt partner-ekosystem, erbjuder vi en end-to-end-lösning – från idé och design till drift och intäktsgenerering över tid. De centrala delarna i detta end-to-end-erbjudande utgörs av våra tjänster Managed Connectivity och Managed IoT Cloud.

Managed Connectivity

Managed Connectivity förenklar hanteringen av global IoT-uppkoppling.
Läs mer

Managed IoT Cloud

Vår molnbaserade IoT-plattform för att få tillgång till, lagra och bearbeta data från dina uppkopplade produkter – en heltäckande lösning som fungerar med alla uppkopplingstekniker.
Läs mer

Våra banbrytande kunder

Under mer än två decennier har vi hjälpt ledande företag i bilindustrin att lyckas med innovativa IoT-lösningar. Läs mer om deras strategier, och om hur också ni kan lyckas med era uppkopplade produkter.

Volvo

Läs om hur Volvo Cars erbjuder uppkopplade bilar i världsklass.
Read the IoT case study

Scania

Läs om hur vi hjälper Scania att erbjuda uppkopplade fordonstjänster.
Read the IoT case study

Hitachi

Ta reda på hur Telenor Connexion effektiviserar den globalt fjärrstyrda flottan för Hitachi Construction Machinery (HCM).
Read the IoT case study

Vad är det som gör att våra kunder inom fordonsindustrin känner förtroende för oss?

Varför välja mobil IoT-uppkoppling?

Mobilnätverk är välbeprövade och kommer inte att försvinna i första taget. Vår mobila IoT-uppkopplingslösning ger tillgång till väletablerade, världsomspännande nätverk som använder licensierade frekvensband och inte störs av konkurrerande nätverk.

Managed Connectivity gör det möjligt att bemästra komplexiteten i IoT – vi kan hjälpa er att förenkla produktionen, utrullningen och hanteringen av uppkopplade fordon. Med vår lösning, kommer era fordon att använda bästa möjliga nätverk för att på ett säkert sätt koppla upp sig till ert nätverk eller till internet.

Varför mobilt IoT?

En guide till eUICC (eSIM) i storskaliga IoT-distributioner

Planering av en IoT-strategi idag innebär att många teknikrelaterade beslut måste fattas – beslut som påverkar produktdistributionen på lång sikt. Om, hur och när man ska använda eUICC-teknik är ett av dessa avgörande val.
Läs mer

IoT-trender inom fordonsindustrin

Se hur uppkopplade bilar interagerar med andra fordon och med den uppkopplade transportinfrastrukturens hela ekosystem.
Läs mer
Kontakta oss

Fråga en IoT expert

Är du redo att komma igång med loT? Kanske vill du förbättra dina nuvarande uppkopplade tjänster? Kontakta oss och ta reda på hur vi kan hjälpa just dig.
Hör av dig till oss