IoT-lösningar för transport- och logistikbranschen

Om ni erbjuder tjänster för fleet management, telematik och spårning av fordon eller andra föremål har vi marknadens kanske mest beprövade IoT-lösningar för hela transport- och logistikkedjan. Titta närmare på våra IoT-lösningar för transport- och logistik.

Home / Branscher / IoT-lösningar för transport och logistik

Vad vi erbjuder

Med vår långa erfarenhet av att arbeta med banbrytande globala företag som levererar lösningar för transport och logistik, kan vi hjälpa er rulla ut skalbara, stabila och säkra uppkopplade lösningar som uppfyller era behov både när det gäller täckning, kvalitet och pris.

Global IoT SIM-uppkoppling med en enda kontaktpunkt för hela världen

En användningsklar, anpassningsbar IoT Cloud-plattform

Ett förstklassigt serviceteam som står redo dygnet runt, årets alla dagar

Fri rörlighet i hela världen – med en enda lösning

Oavsett var ett fordon befinner sig, ger vår Managed Connectivity-lösning tillgång till mobiluppkoppling av högsta kvalitet, baserat på behoven för just ert användningsområde. Våra globala IoT-SIM-kort kan förintegreras för att underlätta er utrullning, installation och livscykelhantering.

Vi ombesörjer alla avtal med lokala operatörer – så att ni slipper! Med hjälp av vårt omfattande, globala nätverk, kommer era transport- och logistiklösningar automatiskt kunna kopplas upp till nätverk på praktiskt taget alla marknader i världen. I länder där roaming inte finns tillgänglig p.g.a. lokala bestämmelser, kan vi hjälpa er att hitta hållbara lösningar (inkl. eUICC-teknik) i samråd med våra befintliga lokala operatörpartners.

IoT-tjänster för logistik och transport – på enkelt sätt

Vi tillhandahåller allt ni behöver för att på ett framgångsrikt sätt driftsätta och hantera uppkopplade produkter och tjänster inom den globala leveranskedjan. Tillsammans med ett utvalt partner-ekosystem, erbjuder vi en end-to-end-lösning – från idé och design till drift och intäktsgenerering över tid. Kärnan i detta end-to-end-erbjudande utgörs av våra lösningar Managed Connectivity och Managed IoT Cloud.

Managed Connectivity

Managed Connectivity förenklar hanteringen av global IoT-uppkoppling.
Läs mer

Managed IoT Cloud

Managed IoT Cloud är en färdig molnbaserad IoT-plattform som gör det möjligt för er att ta snabbaste vägen till framgång med fleet management och uppkopplade transport- och logistiklösningar.
Läs mer

Våra banbrytande kunder

Under mer än två decennier har vi hjälpt ledande leverantörer av transport- och logistiklösningar att nå stora framgångar med sina banbrytande IoT-lösningar. Läs mer om deras strategier, och om hur också ni kan lyckas med uppkopplade fordonsflottor.

Scania

Läs om hur vi hjälper Scania att erbjuda uppkopplade fordonstjänster.
Läs IoT-fallstudien

CIMC

CIMC utvecklade smarta containrar som är uppkopplade under hela färden.
Läs IoT-fallstudien

Astrata

Ett steg i rätt riktning för att möjliggöra större innovation och fördelar.
Läs IoT-fallstudien

Därför väljer ledande transport- och logistikföretag Telenor Connexion

Varför välja mobil IoT-uppkoppling för transport och logistik?

Mobilnätverk är väl beprövade och kommer inte att försvinna i första taget. Vår mobila IoT-uppkopplingslösning ger er tillgång till väletablerade världsomspännande nätverk som använder licensierade frekvensband, är störningsfria och inte störs av konkurrerande nätverk.

Managed Connectivity gör det möjligt att bemästra det komplexa i IoT – vi kan hjälpa er att förenkla utvecklingen, utrullningen och hanteringen av era uppkopplade transport- och logistiklösningar. Med vår lösning, använder er lösning de bästa möjliga nätverken för att koppla upp sig på ett säkert sätt till internet eller ert nätverk.

Varför mobilt IoT?

IoT-trender inom logistik och transport

Från positionsspårning till assistanssystem och självkörande bilar – IoT håller på att förvandla hela transportbranschen.
Läs mer

En guide till eUICC (eSIM) i storskaliga IoT-distributioner

Planering av en IoT-strategi idag innebär att många teknikrelaterade beslut måste fattas – beslut som påverkar produktdistributionen på lång sikt. Om, hur och när man ska använda eUICC-teknik är ett av dessa avgörande val.
Läs mer
Kontakta oss

Fråga en IoT expert

Är du redo att komma igång med loT? Kanske vill du förbättra dina nuvarande uppkopplade tjänster? Kontakta oss och ta reda på hur vi kan hjälpa just dig.
Hör av dig till oss

Smarta containrar på sidenvägen

CIMC utvecklade smarta containrar som är uppkopplade under hela färden.
Läs mer

IoT Readiness Test

Vårt IoT Readiness Test kan hjälpa dig att avgöra hur långt din organisation har kommit hittills och vilka steg ni behöver ta för att utveckla och införa framgångsrika IoT-lösningar.
Börja testet