Home / Evenemang / IoT Event “Delningsekonomi och Digital Innovation” med Husqvarna

IoT Event “Delningsekonomi och Digital Innovation” med Husqvarna

September 27, 2018 i Stockholm

Tech, innovation, Internet of Things och Subscription Economy är viktiga byggstenar för ett nytt sätt att göra affärer. Fler och fler företag inser att man måste börja tänka i nya banor för att ta till vara på både förändrade beteenden och de fördelar som den snabba teknikutvecklingen skapar. Men få vet exakt hur de ska satsa och än mindre gå tillväga rent praktiskt.

Kom och hör de Telenor Connexion, Husqvarna, HiQ, Zuora och Flex berätta om framgångsfaktorerna för att få uppkopplade produkter att skapa affärsnytta och hur man lyckas få fem företag från vitt skilda branscher att leverera ett innovativt Internet of Things projekt på bara sex månader.

Eventfakta

Datum & Tid:
27 september 2018, 15:00 – 17:00 (Registrering från 14:30)

Adress:
HiQ kontoret, Våning 9, Regeringsgatan 20, Stockholm

Ett lyckat exempel är Husqvarna Battery Box – en lösning som skapade hög kundnöjdhet och har potential att helt förändra det framtida sättet att fixa med trädgården. Husqvarna har tillsammans med Telenor Connexion, HiQ, Flex och Zuora tagit fram Husqvarna Battery Box, en uppkopplad verktygsbod där privatpersoner enkelt kan hyra verktyg över dagen. Nu berättar vi hur vi gick från idé till färdig lösning på sex månader. Vi kommer även att dela erfarenhet från hur man framgångsrikt kan arbeta i ett ekosystem med andra företag och hur kan detta ge upphov till nya idéer, produkter och tjänster.

Agenda

14.30 Registrering

Registrera dig och mingla – vi bjuder på en energiboost!

15.00 Husqvarna Battery Box: Från idé till bruk på rekordtid

Husqvarna ger en beskrivning av hur Husqvarna Battery Box blev till, hur den möter kundernas behov och vad Husqvarna lärde oss på vägen.

Talare: Pavel Hajman, Senior Vice President, Group Digital, Operations & Technology Development, Husqvarna och Margaretha Finnstedt, Global Director PR & Brand innovation, Co-creator of Husqvarna Battery Box, Husqvarna.

15.25 Tre megatrender inom Internet of Things – hur IoT skapar värde till svenska företag idag och hur kommer framtiden att se ut

Hur  kommer IoT att påverka företag och samhällen och hur har de företag som redan framgångsrikt har kopplat upp sina produkter tänkt och agerat.

Talare: Mats Lundquist, CEO, Telenor Connexion

15.40 Delningsekonomins nya form – subscription economy

Talare: Johan Engvall, Regional Vice President Nordics, Zuora

Paus – Kort bensträckare!

16.10 Developing Products for the Age of Intelligence

Talare: Sepideh Sadjadi, Director Business Development och Daniel Larsson, Director Business Development, Flex

16.25 Skapa möjligheter till affärsutveckling genom teknikutveckling

I rådande tider krävs kreativa digitala tjänster, men för att utveckla organisation och affärsmodell i samma takt krävs systematiska angreppssätt.

Talare: Lars Stugemo, CEO och Magnus Gens, Affärsutvecklingschef, HiQ.

16.40 Pandeldebatt

Paneldebatt kring delningsekonomi, digitalisering och vad som kommer att ske framåt.

17.00 Mingel, lättare mat och live-band!

Eventet arrangeras av Telenor Connexion, Husqvarna, HiQ, Flex och Zuora.

Läs gärna vår IoT kundcase om Husqvarna

Husqvarna: Motorsågar går in i delningsekonomin med Husqvarna Battery Box

Läs om hur Husqvarna har tillverkat innovation i 300 år.

IoT Readiness Test

Vårt IoT Readiness Test kan hjälpa dig att avgöra hur långt din organisation har kommit hittills och vilka steg ni behöver ta för att utveckla och införa framgångsrika IoT-lösningar.