Home / Evenemang / Wrap-up: Web Summit 2019

Wrap-up: Web Summit 2019

November 4-7, 2019 i Lissabon, Portugal

Web Summit ägde rum i Lissabon, Altice Arena & Fil i fyra dagar den 4-7 november 2019. Eventet samlade beslutsfattare, statschefer, grundare och CEO:s på techbolag och snabbt växande start-ups med syftet att svara på en fråga: Vad kommer näst?

Mats Lundquist, CEO, Telenor Connexion, sammanfattar sina upplevelser av tech-konferensen. ”Detta var andra gången som jag deltog på Web Summit. I år lockade eventet ledande tech-bolag, start-ups och investerare samt cirka 70 000 deltagare. Det var många intressanta diskussioner om hur teknik kan påverka utmaningen kring hållbarhet men också mycket oro kring etik och ansvarsfullt AI. Två talare som kontrasterade varandra på detta ämne var Edward Snowden och Guo Ping, Huaweis styrelseordförande.”

Fortsatt säger Mats ”Min roll på eventet var bland annat att moderera en roundtable-diskussion på Corporate Innovation Summit med GE, Xerox och RWE kring hur man kan tjäna pengar på IoT. Jag deltog också i en paneldiskussion på temat ”Secret code of digital transformation” tillsammans med en bank och två läkemedelsbolag. Att delta på event som Web Summit är en betydande möjlighet för Telenor Connexion att dela vår vision om framtiden och den avgörande roll IoT kommer att spela i den. Dessa tillfällen fyller även en viktig funktion för samtal och utbyte av idéer inom tech-branchen och hur vi kan arbeta tillsammans för att skapa en bättre framtid. Jag ser fram emot att delta i liknande diskussioner för framtida evenemang inom kort”.

 

Program

Round Table-diskussion: “Monetizing IoT: The Enterprise solution”

  • Rita Costa Waite, Head of Payments & Innovation, Millennium
  • Alain Bindels, Head of Innovation, Roche
  • Mats Lundquist, CEO, Telenor Connexion
  • Kristian Hart-Hansen, CEO, LEO Innovation LAB

Tid: Måndag, 4 november, 11:00-12:00
Plats: Academia das Ciências, R. Academia das Ciências, 19

Paneldiskussion: “Secret Code of Digital Transformation”

Tid: Onsdag, 6 november, 12:45-13:15
Plats: PT Meeting Centre, (mellan FIL1 och Centre Stage)