Ledning och ägarskap

Högt kvalificerat med en passion för uppkopplade IoT-lösningar och med erfarenheter från olika branscher.

Home / Företag / Ledning och ägarskap

Telenor Connexion är en del av Telenor Group

Telenor Group är ett ledande telekommunikationsföretag i Norden och Asien med 183 miljoner kunder och en omsättning på omkring 13 miljarder USD (2018). Telenor Group innehar första eller andra position på de flesta av våra marknader. Företaget strävar efter att bedriva ansvarsfull affärsverksamhet och drivs av ambitionen att bidra till samhället.

Uppkopplingar har varit Telenors domän i över 160 år och vår mission är att koppla upp våra kunder till det som betyder mest (Connecting you to what matters most). Telenor är noterat på Oslo-börsen under kortnamnet TEL.

Telenor är ett specialiserat IoT-företag inom Telenor Group.

Läs mer om Telenor Group.

Möt vår ledningsgrupp

Hjärtat i företaget är våra människor. Telenor Connexion består av engagerade och motiverade individer som driver företaget framåt med innovativa idéer och lösningar som gynnar våra kunder. Telenor Connexions ledningsgrupp är en högt kvalificerad grupp med passion för uppkopplade IoT-lösningar och med erfarenhet från ett olika branscher.

mats_lundquist_1120x1320

Mats Lundquist

CEO

Mats Lundquist har arbetat inom IT- och telekombranschen i mer än 15 år. Innan han tillträdde som CEO på Telenor i september 2015 tjänstgjorde han som chef för Telenor Sveriges bredbands- och TV-division. Mats började på Telenor 2007. Före det var han CEO på TDC Song, Song Networks och Vattenfalls telekomverksamhet. Han påbörjade sin karriär hos McKinsey där han arbetade som strategisk konsult i 8 år. Mats har en Master of Science från Handelshögskolan i Stockholm.

Lisa Hultin 1131x1320

Lisa Hultin

CFO

Lisa Hultin tillträdde som Chief Financial Officer på Telenor Connexion i februari 2020. Hon kommer närmast från en roll som chef för Business Performance Mangement på Telenor Sverige och har mer än 15 års erfarenhet av ekonomirelaterade roller från företag som KPMG och Trygg-Hansa. Lisa har också erfarenhet av att arbeta i en internationell miljö. Under sin tid inom den brittiska försäkringskoncernen RSA var hon bland annat controllerchef för regionen Central- och Östeuropa & Mellanöstern och arbetade under två år på huvudkontoret i London. Hon har också haft flera skandinaviska roller. Lisa har en ekonomie magisterexamen från Linköpings Universitet.

Luciana_Widengren_CLO_Telenor-Connexion_bio_photo

Luciana Widengren

CLO

Som Chief Legal Officer ansvarar Luciana Widengren för juridiska tjänster till den globala organisationen. Hon deltar också i förhandlingar och avslut av stora avtal och partnerskap. Hon ger även juridiska råd till organisationen och ser till att Telenor följer internationella lagar och regler samt Telenors egna riktlinjer. Luciana hjälper både GSMA:s globala och europeiska arbetsgrupper med policys och regleringar för IoT (sakernas internet). Hennes arbete i dessa arbetsgrupper har hjälpt GSMA att stärka sin position när det gäller policys och regleringar för IoT.

CMartin_1120x1320

Dr. Cristoff Martin

CMO

Cristoff Martin är Chief Marketing Officer på Telenor Connexion och ansvarar för marknad, affärsutveckling och strategi. Han har mer än 15 års erfarenhet från forskning, strategi, försäljning och produktledning från high tech- och telekomindustri. Innan han kom till Telenor år 2017, arbetade Cristoff fem år på Ericsson där han hade flera chefsroller och till exempel var ansvarig för portföljledning på affärsenheterna för Cloud & IP och Networks. Tidigare erfarenhet inkluderar sex år som konsult på McKinsey & Co och forskning kring uppkopplade bilar för SES GLOBAL. Cristoff doktorerade i elektroteknik på KTH.

martin_whitlock_cropped

Martin Whitlock

CTO

Som Chief Technology Officer leder Martin Whitlock Telenor Connexions globala teknikteam som driver stora teknikinriktade initiativ som en del av företagets expanderande affärsstrategi. Martin har lång erfarenhet från telekombranschen. Tidigare var han chef på Northstream, där han ansvarade för strategier, inköp och förändringsarbete och arbetade med ett brett spektrum av kunder. Martin har en civilingenjörsexamen i industriell ekonomi (inriktning radiokommunikationssystem) vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

robert_bellwaldius_1120x1320

Robert Bellwaldius

COO

Innan han blev Chief Operating Officer på Telenor Connexion 2014, innehade Robert Bellwaldius samma befattning hos Maingate. Robert har omfattande erfarenhet från telekomindustrin, däribland 15 år på Europolitan, följt av Vodafone Sweden och nu Telenor. Han har haft befattningar som produktchef marknadschef, IT-chef samt produkt- och systemutvecklingschef. Robert har också en bakgrund från den svenska försvarsindustrin. Han har en civilingenjörsexamen i teknik och datateknik från Linköpings universitet.

karin_stenklef_3_cropped

Karin Stenklef

CHRO

Som Chief Human Resources Officer ansvarar Karin Stenklef för alla aspekter av personaladministration, policys och praxis i vårt företag. Karin Stenklef har 15 års erfarenhet inom HR-området från flera olika branscher som telematik, medicinteknik, shipping och detaljhandel. Innan Karin började på Telenor Connexion arbetade hon för Johnson & Johnson Group. Karin har en kandidatexamen i human resources management/personaladministration från Göteborgs universitet.

Management team_Seth Ryding_cut

Seth Ryding

Chief Sales Officer (CSO) Global

Seth Ryding ansvarar för att leda Telenor Connexions verksamhet utanför Norden. I sin roll arbetar han med försäljning, affärsutveckling, partnerstrategi och utveckling samt marknadsföringsstrategier i Amerika, Asien och Stillahavsområdet, Europa, Mellanöstern och Afrika. Seth har mer än 15 års erfarenhet av operativ verksamhet inom telekombranschen. Han började på Telenor 2003 och har haft ett antal ledande befattningar inklusive VP Market Development vid Telenor i Myanmar, försäljningschef vid Telenor Sveriges bredbands- & TV-division och CEO för Open Universe på Telenor Sweden.  Han har en master-examen inom electronic engineering från Linköpings universitet.

Paolo Vergos 1131x1320

Paulo Vergos

Chief Sales & Solution Officer (CSO) Nordics

I sin roll som Chief Sales & Solution Officer för Norden är Paulo Vergos ansvarig för att nå de nordiska IoT-målen och mål relaterade till den totala nordiska IoT-försäljningen, nordiska IoT-marknadsandelens utveckling, produktivitet och lönsamhet. Med mer än 24 års erfarenhet från IT- och telekombranschen har han har haft flera ledande befattningar inom Telenor Sverige (och Vodafone) sedan 2001, bland annat; Operations Director och Sales Director. Paulo har en Bachelor i Business Administration (B.B.A) med inriktning på ekonomi.

Vår historik

I mer än två decennier har vi arbetat med ledande företag som Volvo Cars, Scania, Hitachi Construction Machinery och Husqvarna för att skapa innovativa IoT-lösningar över hela världen.
Läs mer