IoT-lösningar för tillverkningsindustrin

IoT omvandlar tillverkningsindustrin från automatisering till produkt som en tjänst. Vi hjälper företagen att planera, testa och implementera IoT-lösningar över hela världen.

När vi frågar tillverkningsföretag vad de vill ha i sin IoT-lösning finns snabb installation, global skalbarhet och snabb avkastning alltid med på listan. Vi har länge arbetat med tillverkningsföretag för att nå dessa mål med våra beprövade industriella IoT-lösningar.

Det uppkopplade ekosystemet kommer att påverka värdekedjan för många tillverkare och det kommer finnas möjligheter att omvandla affärsmodeller och skapa nya intäktsströmmar.

Vår IoT-lösning täcker all teknik och expertis som behövs, dvs. lösningsdesign, installation, uppkoppling och optimering, vilket gör att våra kunder kan fokusera på tillväxt.

Pålitliga och stabila mobila IoT-nätverk

Mobiltekniken är ett bra val för tillverkare som behöver stabil täckning inomhus och hög tillförlitlighet för att undvika kostsamma driftstopp. Fabriker med IoT-aktiverade maskiner kräver hög bandbredd till låg kostnad.

I många fabriker är maskinerna inte tillverkade för att kunna kopplas upp och måste därför utrustas med sensorer och uppkopplingsmöjlighet. Det innebär att nätverket måste kunna anpassas till både äldre och nya maskiner och kunna koppla upp eventuella tillkommande maskiner.

Mobiltekniken använder befintlig infrastruktur, vilket innebär att det inte krävs några nya investeringar eller extra underhållskostnader. Tekniken har också hög säkerhet, vilket eliminerar behovet av att konfigurera och underhålla privata Wi-Fi-nätverk och ger hög servicekvalitet via SLA.

Säkra IoT-lösningar för tillverkningsföretagen – utvecklade för enkel implementering och expansion.

Tack vare vår långa erfarenhet av att samarbeta med stora globala tillverkningsföretag erbjuder vi beprövade lösningar som innebär lägre risk och lägre kostnader.
Här är en översikt över fördelarna.

Snabbt ut på marknaden

Helhetslösningen går att implementera snabbt och enkelt och innebär lägre investeringar, mindre resurser och ger dig möjlighet att spendera tid på applikationen och kunder istället för på IT.

Test Lab och pilottester

Vi erbjuder lösningsdesign som omfattar planering, testning och integration av säker VPN-infrastruktur och flexibel IP-adressering. Vi erbjuder även våra kunder en testmiljö för trafikoptimering.

Projektledning

Vi har erfarenhet av komplexa projekt med många olika intressenter och kan erbjuda er projektledning för implementering och hantering av IoT-lösningar.

Framtidssäkrad lösning

Inbäddade SIM-kort (även kallad eSIM eller eUICC) gör att ni kan utnyttja framtida teknik och inte är låsta till en operatör. Er lösning går att anpassa till både gammal och ny teknik, vilket innebär att det är lätt att koppla till nya maskiner.

Säkerhet hela vägen

Säkerhet har alltid högsta prioritet. Förutom att skydda kunddata måste tillverkarna skyddas mot manipulering och förfalskning. Våra lösningar är utvecklade för att skydda mot obehörig åtkomst till uppkopplade tillgångar och att reagera snabbt när hot upptäcks.

Realtidsinformation

Telenors ARTS-plattform använder Big Data-analyser för att ge realtidsinformation om IoT-enheter och nätverk så att du alltid vet hur dina IoT-enheter fungerar i IoT-ekosystemet.
Det innebär att du kan förutse nätverksproblem innan de uppstår, vilket är en stor fördel för dina kunder.

Förbättrad verksamhet och Service Level Agreement (SLA)

Vi kan garantera pålitliga, högkvalitativa uppkopplingar tack vare vår bakgrund som mobiloperatör.
Sedan 2012 har vi kunnat ge våra kunder 99,99 procents servicetillgänglighet i våra kärnnätverk.

Global skalbarhet och snabb implementering

Flexibla lösningar gör att ni kan växa utan begränsningar, även när ni expanderar kraftigt. Våra kunder har tillgång till över 400 mobilnätverk runt om i världen. Med hjälp av flera nätverk och en plattformslösning, säkerställs redundans på lokal operatörsnivå och att våra kunder har den service som de behöver för att snabbt kunna expandera på olika marknader.

Support dygnet runt

Alla kunder har tillgång dygnet runt till vår högkvalificerade supportenhet som har verktyg som snabbt kan förutse, identifiera och lösa potentiella problem.

Ett ekosystem av kvalitetspartners

Vi har ett stort nätverk av samarbetspartners som gör att vi kan erbjuda smidiga lösningar.

Förändra ditt tillverkningsföretag idag!

Kontakta oss

Ta kontakt med en erfaren IoT-affärsutvecklare

Hitta både regionala och globala leads och uppfyll kundernas behov med hjälp av våra affärsutvecklare.

Läs mer om ett IoT kundcase

Carpigiani: Ett glassigt recept för framgång

Läs om hur Carpigiani, med hjälp av vår IoT-lösning, levererar mervärde och ger exceptionell kundservice, vilket bidrar till försäljningstillväxt.