IoT-lösningar för transport och logistik

IoT hjälper frakt-, logistik- och transportföretag att sänka sina kostnader och förbättra sina tjänster. Se hur Telenor Connexions IoT-lösningar kan hjälpa ditt företag

Vår lösning för transport och logistik

Logistik- och transportföretagen använde uppkopplade enheter långt innan termen ”Internet of Things” skapades. Ägare av fordonsflottor och kommersiella fordonstillverkare insåg tidigt behovet av att förbättra prestanda med hjälp av uppkopplade fordon.

Vi var den första operatören som byggde en uppkopplad plattform och ett dedikerat supportteam för logistik- och transportbranschen. Under åren har vi samarbetat med många serviceleverantörer och tillverkare av kommersiella fordon och skapat lösningar som minskar riskerna och kostnaderna i hela transportkedjan.

Vi har lång erfarenhet av att bygga komplexa globala lösningar och vi kan erbjuda transportbranschen sömlösa uppkopplingar över landsgränser och i avlägsna områden. Våra helhetslösningar innebär en enda kontaktpunkt, snabb global skalbarhet och underlättar utveckling och underhåll.

Varför välja Telenor Connexion?

Test Lab och pilottester

Vi erbjuder lösningsdesign som omfattar planering, testning och integration av säker VPN-infrastruktur och flexibel IP-adressering. Vi erbjuder även våra samarbetspartners en testmiljö för trafikoptimering.

Projektledning

Vi har erfarenhet av komplexa projekt med många olika intressenter och kan erbjuda er projektledning för implementering och hantering av storskaliga IoT-lösningar.

Pålitliga och robusta IoT-mobilnätverk

Mobilnätverken erbjuder ständig uppkoppling i takt med att tillgångar och enheter förflyttas runt om i världen. Mobiltekniken använder befintlig infrastruktur, vilket innebär att det inte blir några nya investeringar eller extra underhållskostnader.

Effektiva och framtidssäkrade IoT-enheter

För att fortsätta vara konkurrenskraftiga måste företagen anpassa sig till ny teknik och nya marknadskrav. Vi tillhandahåller IoT-lösningar som kan integrera äldre teknologier samtidigt som de är flexibla inför framtiden.

Hög datasäkerhet och förebyggande av bedrägerier

Säkerhet har alltid högsta prioritet. Våra lösningar är utvecklade för att hindra obehörig åtkomst till uppkopplade tillgångar och att reagera snabbt när hot upptäcks.

Information i realtid

Våra kunder har tillgång till Telenor ARTS, en unik Big Data-plattform för insamling och analys av alla nätverkshändelser som genereras av IoT-enheter.

Multi-Network Service Level Agreement (SLA)

Vi kan garantera pålitliga, högkvalitativa uppkopplingar tack vare vår bakgrund som mobiloperatör. Sedan 2012 har vi kunnat ge våra kunder 99,99 procents servicetillgänglighet i våra kärnnätverk.

Support dygnet runt

  • Alla kunder har tillgång dygnet runt till vår högkvalificerade supportenhet som har verktyg som snabbt kan förutse, identifiera och lösa potentiella problem.
  • En Managed connectivity-plattform som stöder uppkopplade transporter.
  • Ett banbrytande globalt SIM-kort.
  • Support från vårt team av erfarna experter – särskilt i komplexa miljöer och när många olika länder är inblandade.
  • En erfaren IoT-leverantör för den uppkopplade transportbranschen.
  • En global närvaro med kunskap om lokala marknader.

CIMC: Intelligenta container för Industri 4.0

China International Marine Containers (CIMC) arbetar med Telenor Connexion för att växla upp sin intelligenta transport och logistik.

Koppla upp dig med oss

Ta kontakt med en erfaren IoT-affärsutvecklare

Hitta både regionala och globala leads och uppfyll kundernas behov med hjälp av våra affärsutvecklare.

Lär dig mer om hur IoT kan användas

Bornemann: Smartare hantering av fordonsflottor

Bornemann erbjuder sina kunder ökad effektivitet, ökad produktivitet och lägre driftskostnader. Läs mer om hur vi hjälper dem att göra det.