Home / Kundcase / Astrata: Managed connectivity – motorn till att ta nästa steg inom fleet management

Astrata: Managed connectivity – motorn till att ta nästa steg inom fleet management

Ett steg i rätt riktning för att möjliggöra större innovation och fördelar.

Highlights

  • Astrata kunde se att befintliga logistik- och supply chain-system kämpade för att klara den snabbt växande marknaden för lätta kommersiella fordon (LCV) i Europa.
  • Astrata förstod att befintliga logistik- och supply chain-system kämpade för att möta moderna företags behov. För att hålla jämna steg med marknadsförändringarna som innebär att skåpbilar snabbt ökat i popularitet i Europa, beslutade sig Astrata för att skapa ett erbjudande, VanLinc som är bättre anpassat för LCV-marknaden.
  • Astrata vände sig till Telenor Connexion för att få den konnektivitetslösning som krävdes för snabb utrullning av Astratas VanLinc, en ny plattform designad specifikt för LCV-flottor.
  • VanLinc är en lättanvänd systemlösning som ger realtidsinsikter om förare, fordon och andra delar, som hjälper företag att öka produktiviteten och kapaciteten för arbete globalt.
  • Telenor Connexion säkerställde att lanseringen av Astratas VanLinc var smidig och slutfördes på mindre än tre månader.

Bakgrund

Astrata Europe levererar avancerad fleet management och mjukvarusystem till mer än 1 500 transport- och logistikföretag i hela Europa. Deras systemlösningar används av industriledare som DHL, TNT Express, Tesco, Linde och Shell.

När Astrata upptäckte att befintliga transport- och supply chain-system hade svårt att hantera den snabbt växande marknaden för lätta kommersiella fordon (LCV) i Europa, avsåg de att utveckla en mer modern lösning som bättre skulle kunna möta flottoperatörens behov. De vände sig till Telenor Connexion för att få det stöd de behövde.

VanLinc, en ny plattform för LCV-flottor är en lättanvänd systemlösning som ger realtidsinsikter om förare, fordon och andra delar, vilket hjälper företag att öka produktiviteten, effektiviteten och öka kapaciteten för arbete globalt.

Utmaning

Flera marknadsfaktorer i Europa inklusive ökningen av e-handel; tillväxten i popularitet av plattformar för samfrakt och regulatoriska krafter som kräver efterlevnad av tuffare utsläppreduceringskrav har alla lett till drastiska åtgärder för moderna företag. Astrata beslutade sig för att skapa ett erbjudande anpassat för LCV-marknaden. I samarbete med Telenor Connexion fann de det stöd och lösningarna de behövde för att snabbt lansera VanLinc. Erbjudandet innebär GPS-spårning i realtid av alla fordon i en flotta, tillsammans med monitorering av fordonets prestanda.

Lösning

Astratas VanLinc-lösning använder Telenor Connexions managed connecitivity-lösning. Den inbyggda VanLinc-hårdvaran installerades i varje skåpbil och kopplas upp till molnet via mobil IoT SIM-teknologi. För att möta plattformskrav erbjuds olika funktioner. Till exempel integreras det med kylsystem för att upprätthålla konstant temperaturreglering under transport. Med en enda lagerhållsenhet (SKU) för sina SIM-kort kan Astrata erbjuda sin VanLinc-plattform till kunder runt om i världen.

Resultat

Fleet-operatörer på den kraftigt reglerade lastbilsmarknaden är främst fokuserade på att använda uppkopplade lösningar för att minska driftskostnaderna och uppfylla regulatoriska standarder. Nu kan VanLinc ta ytterligare ett steg genom att generera värde.

När det gäller monitorering av en mobil arbetskraft kan det öka nivån av efterlevnad av arbetsskyddsbestämmelser. Det ökar säkerheten och effektiviteten, vilket i slutändan innebär att du får fler jobb slutförda under en given tid. LCV fleet managers kan nyttja VanLinc inte bara för att monitorera alla sina fordon, utan också få tillgång till och agera på analyser relaterade till förar- och fordonsprestanda.

Viktigast är att VanLinc-systemlösning är en enda lösning som integreras sömlöst med annan operativ mjukvara och system som gör det möjligt att ansluta flottan till back office-system, såsom HR och lön, vilket innebär att arbetstider och övertidbetalningar kan automatiseras.

Idag kan VanLinc, med Telenor Connexions tjänster och support tillhandahålla en modern lösning för marknaden för lätta kommersiella fordon (LCV), vilket bättre tjänar flottoperatörens behov.

Astrata tar uppkopplad fleet management till nästa nivå

Telenor Connexion tillhandahöll managed connectivity till Astratas VanLinc. En platform rullades ut för transport management på den snabbt växande marknaden för lätta kommersiella fordon (LCV) i Europa.

IoT-lösningar för transport och logistik

Om ni erbjuder tjänster för fleet management, telematik och spårning av fordon eller andra föremål har vi marknadens kanske mest beprövade IoT-lösningar för hela transport- och logistikkedjan. Titta närmare på våra IoT-lösningar för transport- och logistik.