Home / Kundcase / Bornemann: Smartare hantering av fordonsflottor

Bornemann: Smartare hantering av fordonsflottor

Bornemann erbjuder sina kunder fleet management-tjänster som optimerar utnyttjandet av fordonsflottan.

Highlights

  • Bornemann AG är ett tyskt företag som är specialister på Fleet Management-lösningar och GPS-navigering.
  • Telenor Connexion har utvecklat en unik lösning som har den stabilitet och kapacitet som Bornemann AG behöver.
  • Lösningen ger tillgång till flera mobilnät med bred täckning, vilket säkerställer att systemet alltid är uppkopplat och i drift.
  • Tidigare hade Bornemann bara tillgång till ett mobilnät, men tack vare Telenor Connexion har man nu tillgång till alla tyska mobilnät.
  • Samarbetet med Telenor Connexion har lett till att Bornemann kan erbjuda mycket flexibla lösningar för sina kunder. Kommunikationskostnaderna har också minskat med cirka 40 procent.

Bakgrund

Tyska Bornemann är specialister på Fleet Management-lösningar och GPS-navigering. Företaget erbjuder användarvänliga produkter och lösningar av högsta kvalitet. Hårdvaru- och back-end-systemen i det exklusiva GPS-navigationssystemet kan skräddarsys efter kundernas unika behov.

Fleet Management-lösningarna underlättar det dagliga arbetet för åkeriföretagen. Lösningen gör att fordonen och personalresurserna används på ett effektivare sätt. Informationen underlättar och förenklar även underhåll och administration.

Utmaningen

Bornemann ansåg att det var oerhört viktigt att kunna erbjuda kunderna ett tillförlitligt verktyg som hjälper dem i deras dagliga verksamhet. En grundförutsättning var ett tillförlitligt system med god täckning och stabil uppkoppling och kunderna måste ha ständig tillgång till kritisk information så att både personal och fordon kommer till rätt plats på bästa möjliga sätt.

Lösning

Telenor Connexion utvecklade en unik uppkopplad lösning som ger Bornemann AG den stabilitet och kapacitet som de behöver. Lösningen ger tillgång till flera mobilnät med bred täckning, vilket säkerställer att systemet alltid är uppkopplat och i drift.

Tidigare hade Bornemann bara tillgång till ett mobilnät, men tack vare Telenor Connexion har man nu tillgång till alla tyska mobilnät. Samarbetet med Telenor Connexion har lett till att Bornemann kan erbjuda mycket flexibla lösningar för sina kunder. Kommunikationskostnaderna har också minskat med cirka 40 procent.

 

Grunden för hela vår Fleet Management-lösning är den stabila uppkopplade lösningen som Telenor Connexion levererar. Vi har ett nära och flexibelt samarbete med Telenor Connexion som är mycket viktigt för oss. Tack vare samarbetet med Telenor Connexion kan vi alltid erbjuda våra kunder en bra lösning.
– Lars Bornemann, VD för Bornemann AG

Bornemanns kunder har också nytta av Telenor Connexion plattform för SIM-kortshantering. SIM-korten kan anpassas till individuella behov och det går att lägga till specifika användarprofiler. All information är webbbaserad och kan nås via en smartphone, vilket innebär att den är tillgänglig överallt oavsett om man är på kontoret, hemma eller på resande fot. All data lagras digitalt och kan nås via en webbportal eller app.

Systemet sammanställer dessutom automatiskt rapporter och statistik så att företagen kan optimera verksamheten och se till att användarna alltid är uppdaterade.

Resultat

Lösningen optimerar utnyttjandet av fordonsflottan, vilket lett till att kapaciteten ökat med 10 procent. Företagen undviker onödiga körningar, vilket sparar tid och pengar och ökar effektiviteten. Med färre onödiga körningar minskas körsträckan med i genomsnitt 11 procent och den faktiska körtiden med 18 procent. Lösningen ledde också till att bränslekostnaderna minskade med hela 15 procent.

 

Det är en positiv förändring för alla inblandade – från servicepersonal till kunder och företagsledning.
– Andreas Dennin, ägare till Electro Scharlemann och kund till Bornemann.

IoT-lösningar för transport och logistik

Om ni erbjuder tjänster för fleet management, telematik och spårning av fordon eller andra föremål har vi marknadens kanske mest beprövade IoT-lösningar för hela transport- och logistikkedjan. Titta närmare på våra IoT-lösningar för transport- och logistik.

Fleet management i skärningspunkten mellan ett komplext IoT-ekosystem

Allt eftersom marknaden för uppkopplade fordon mognar ökar behovet av ett ekosystem, som samlar fordonsbranschen, nätleverantörer, applikationer och slutanvändare, oavsett om det rör sig om företag eller konsumenter.