Home / Kundcase / Carpigiani: Ett glassigt recept för framgång

Carpigiani: Ett glassigt recept för framgång

Läs hur glassmaskintillverkaren Carpigiani skapar ett glassigt recept för framgång med loT som levererar ökat mervärde och exceptionell kundservice.

Highlights

  • Carpigiani är en italienbaserad tillverkare av maskiner för gourmetglass.
  • Carpigiani behövde en managed connectivity-lösning som kunde implementeras på ett säkert sätt och övervaka deras säljsystem för eftemarknaden – Teorema.
  • För att optimera underhållet levererade Telenor Connexion en smart IoT-lösning med inbyggda SIM-kort för IoT Managed Connectivity, vilket gör att Carpigiani enkelt kan skala Teorema i enlighet med deras behov.
  • Lösningen är global och mycket flexibel när det gäller SIM-korten och dessutom prisvärd.

Bakgrund

Italienbaserade Carpigiani är marknadsledande inom tillverkning av maskiner för gourmetglass. Dagligen tillverkas och exporteras över 10 000 glassmaskiner världen över, till allt från små glasskiosker till multinationella snabbmatskedjor.

Faktorer som intensiv användning och hygienkrav ger upphov till återkommande underhåll och kostsam nedtid för företagets kunder. Det problemet är nu löst eftersom Carpigianis uppkopplade lösning som gör att maskinen rengörs baserat på verkligt användande.

Teorema lanserades först i Italien och Tyskland, och en lokal leverantör hanterade då uppkopplingen.

Utmaning

Eftersom Carpigiani utökade sitt tjänsteerbjudande geografiskt blev administrationen kring att ha en uppkopplingsleverantör för varje land snart ett stort problem för företaget. Carpigiani insåg ganska snart att de behövde en global leverantör. Global kapacitet, flexibilitet och pris var de viktigaste faktorerna när Carpigiani skulle välja leverantör.

 

Telenor Connexion hamnade i topp i alla de tre kategorierna. De kunde hjälpa oss att på ett smidigt skala lösningen globalt till ett konkurrenskraftigt pris. Men det kanske viktigaste var Telenor Connexions flexibilitet när det gäller SIM-korten.
Även om vi först var en ganska liten kund var Telenor Connexion mycket professionella och gav oss samma service som andra större kunder.
– Giovanni Virgilli, IoT Solutions Manager vid Carpigiani

Lösning

Telenor Connexion erbjöd Carpigiani en global IoT-lösning som var knuten till över 500 mobilnät globalt och som använder ett globalt SIM-kort. Lösningen gjorde att Carpigiani kunde standardisera sin produktion och underhålla sina olika produkter oavsett var i världen de används.

Informationen som genereras från varje maskin används för att grundligt analysera hur det står till med utrustningen och det gör att Carpigiani kan ge kunderna en bra service.

Resultat

Tack vare Telenor Connexions IoT Managed Connectivity-lösning, är nu fler än 8 000 Carpigiani-maskiner, omfattande 300 produktmodeller, uppkopplade till Teorema. Fler maskiner kommer att kopplas upp inom kort. Idag erbjuds tjänsten som en komplett garantitjänst som går under namnet Teorema4U.

Carpigiani har ett nära samarbete med Telenor Connexion när de fortsätter att utveckla sina smarta IoT-tjänster över hela världen. En viktig marknad är Asien.
Telenor Connexions IoT Managed Connectivity-lösning hjälper Carpigiani att öka sin försäljning och gör det möjligt för Carpigiani att leverera en verkligt innovativ global tjänst till kunder över hela världen.

Kylning på nytt sätt med IoT

ISA optimerade sin prestanda och slimmade sina processer genom att börja använda IoT för sina frysar. Läs hur de kopplade upp sina produkter och hur IoT kan tillämpas på liknande sätt även i andra branscher, kanske även er!

Hur IoT-beredd är du?

IoT Readiness Test

Vårt IoT Readiness Test kan hjälpa dig att avgöra hur långt din organisation har kommit hittills och vilka steg ni behöver ta för att utveckla och införa framgångsrika IoT-lösningar.