Home / Kundcase / FirstView: Digital signage tar hjälp av IoT

FirstView: Digital signage tar hjälp av IoT

Digitala signage-leverantören FirstView ökar takten på sin globala expansion.

Highlights

  • När FirstView inledde sin globala expansion började de använda SIM-kort för att leverera innehåll till mediaspelare.
  • När FirstView bytte till Telenor Connexions lösning Global SIM fick man en enda kontakt för fakturering och support för alla marknader.
  • Genom Global SIM har FirstView kunnat effektivisera processer, få kontroll över SLA:er och skapa en enhetlig prissättning inom EU.

Bakgrund

FirstViews huvudkontor ligger i Åbo, Finland, och företaget har varit verksamma inom digital signage sedan 2004. Inledningsvis fokuserade man på hotellkonferenssystem, men idag används FirstViews skärmar av hundratals företag och myndigheter för informationsdelning och reklam. Användbarhet, skärmhantering på organisationsnivå, tillförlitlighet, konkurrenskraftig prissättning och omfattande tilläggsfunktioner gör FirstView till en nordisk marknadsledare inom digital signage.

FirstView erbjuder digitala skärmar av nästan alla storlekar, från små surfplattor och POS-skärmar till videoväggar. FirstView-paketet innehåller även mediaspelare och ett webbläsarbaserat innehållshanteringssystem (CMS). Ett obegränsat antal skärmar runt om i världen kan anslutas till samma CMS för att styra, schemalägga och leverera allt innehåll över internet.

Utmaning

När intresset för företaget ökade utanför Norden började FirstView leverera skärmar till kunder i Europa, Mellanöstern och Afrika. Men med framgången och tillväxten följde utmaningar kring resurshantering och att uppfylla kraven i kundernas servicenivåavtal (SLA).

FirstView använde initialt SIM-kort från lokala operatörer i utvalda länder, utan att ha en övergripande nätverksstrategi. Företaget hade kontakt med en separat operatör i varje marknad, var och en med ett annat system, lösning och pris. FirstView ville effektivisera processer, få bättre kontroll över anslutningar och skapa en mer enhetlig prissättning på alla marknader.

Lösning

Genom att integrera SIM-kort i mediaspelare kan digitala skärmar installeras var som helst i världen där det finns mobila nätverk. I stället för att köpa en separat SIM-kortlösning för varje marknad får digitala signage-integratörer genom Telenor Connexion Global SIM tillgång till Telenors globala nätverk med support från våra experter inom IoT-uppkoppling.

Med Telenor Connexions globala SIM-kort kan tjänsteintegratörer hantera och leverera innehåll på ett pålitligt sätt över hela världen, med möjlighet att anpassa innehållet på enskilda skärmar. Det resulterar i ökad kontroll över kommunikationskedjan, minskade installations- och servicekostnader och enklare uppfyllande av servicenivåavtal (SLA) med slutkunder.

Varför digital signage behöver IoT

Lär dig mer om hur du kan leverera mer effektivt innehåll till digital signage och skärmar med Telenor Connexions lösning Global SIM.

Resultat

Med en lösning som är utformad för att möta FirstViews behov ser företaget redan nu fördelarna från bytet till Telenor Connexion Global SIM. Bland annat är SIM-administrationen i flertalet marknader nu mycket lättare.

Möjligheten att använda flera operatörer och automatiskt växla mellan dem är en stor fördel i situationer med dålig mottagning.

– Tommi Högmander, VD på FirstView

Förutom en strömlinjeformad innehållsleverans hjälper Global SIM FirstView att förenkla sina erbjudanden och försäljningsprocesser. “Lösningen har en platt prissättning i Europa vilket hjälper oss att erbjuda lättbegripliga prissättningsmodeller till våra slutkunder”, fortsätter Tommi Högmander.

FirstView har även sett resultat i form av en förenklad verksamhet och tjänsteleverans. Med Telenor Connexions webbaserade serviceportal har FirstView en överblick och direkt kontroll över sina tillgångar, i princip i realtid. “Med fjärrövervakning av SIM-korten kan vi enkelt hantera eventuella felsituationer”, säger Jussi Alanärä, teknikchef på FirstView. “Nu kan vi ta fullt ansvar för våra avtalade SLA:er.”

Med en pålitlig partner för global mobilitet kan digital signage-leverantörer som FirstView fortsätta att förnya sig och växa. Oavsett om ert företag behöver förinstallera SIM-tekniken i hårdvaran eller uppdatera era gamla lösningar kan vi hjälpa er att lyckas med digital signage. Läs mer om vårt IoT erbjudande.

IoT-lösningar för smarta städer

Om ni erbjuder tjänster för smarta städer har vi marknadens kanske mest beprövade, globala IoT-lösningar.