Home / Branschinsikter / Kylning på nytt sätt med IoT

Kylning på nytt sätt med IoT

ISA optimerade sin prestanda och slimmade sina processer genom att börja använda IoT för sina frysar. Läs hur de kopplade upp sina produkter och hur IoT kan tillämpas på liknande sätt även i andra branscher, kanske även er!

ISA är en global aktör som exporterar sina produkter över hela världen och de behövde en uppkopplingslösning som fungerade överallt. Telenor Connexion levererade managed connectivity och molntjänster och gav ISA tillgång till ett ekosystem av hårdvaruleverantörer och programvaruutvecklare. Det tog bara några månader innan ISA kunde generera affärsvärde från den anpassade IoT-lösningen.

White paper: Hur smart kylning öppnar nya dörrar för innovation

Här får du veta hur Telenor Connexion hjälpte till att effektivisera ISA:s kylprocesser och optimera prestanda med hjälp av IoT. Lär dig om hur konnektivitet kan nyttjas i olika branscher – kanske till och med din.

ISA, en italiensk kyltillverkare, samarbetade med Telenor Connexion för att ansluta sina nya gelato-kylar och displayenheter.

Innehåll i detta white paper:
• De största fördelarna med IoT för ISA
• Hur ser en IoT-lösning ut?
• ISAs uppkopplade värdekedja
• Outsourcing av uppkopplade tjänster
• Lösningen
• Managed IoT Cloud (MIC)
• Betydelsen av uppkopplade kylar för ISAs slutanvändare
• På vilka fler ställen kan den här tekniken appliceras?

Introduktion

Kärnan i varje professionellt kök är kylskåpet. Varje företagare som förlitar sig på färska matvaror vet hur viktig kylningen är för deras verksamhet. För dessa företag är färska varor den viktigaste inkomstkällan och deras kylar och frysar måste fungera på bästa möjliga sätt.

Att ha tillgång till optimal temperatur gör att företagare kan erbjuda sina kunder färsk mat. Om temperaturen faller eller stiger kommer matsvinnet att öka. Slängd mat, anmärkningar från hälsomyndigheter, havererade kylar och frysar och försämrat rykte leder till minskade vinster och ibland till och med böter.

ISA, en italiensk kyltillverkare, samarbetade med Telenor Connexion för att ansluta sina nya gelato-kylar och displayenheter. Telenor Connexion levererade managed connectivity och molntjänster och gav ISA åtkomst till ett ekosystem av hårdvaruleverantörer och programvaruutvecklare. Det tog bara några månader innan ISA kunde generera affärsvärde från den skräddarsydda IoT-lösningen.