Home / Kundcase / Sony: Hur mobil IoT tar Sonys smarta spårning till nästa nivå

Sony: Hur mobil IoT tar Sonys smarta spårning till nästa nivå

Ta reda på hur Visilion från Sony stöttar företag i deras logistik för att bibehålla en god supply chain av kritiska varor.

Highlights

  • Visilion, en innovativ tjänst från Sony, ledande inom framtidssäkrade varuspårningsenheter med LTE-M-konnektivitetsteknologi som möjliggör en lång batteritid och enastående global täckning.
  • Det är den perfekta lösningen för företag som förlitar sig på realtidsdata för att ha koll på viktig utrustning eller last inom logistik.
  • Uppkopplade spårare ger synlighet och är fysiska trackers som kunder kan fästa vid medicinsk utrustning eller fraktkartonger eller lägga till dokumentation i fraktkartongen.
  • Logistiklösningen inkluderar en webbportal med intuitivt användargränssnitt. Användare kan följa sina leveranser på en digital karta och ta hand om larm och calls to action.

Bakgrund

Visilions lösning för att spåra varor och supply chain skapades av Sony Network Communications Europe, vilket bidrar till innovation baserat på IoT inom logistik- och sjukvårdsbranschen.

Företagen är beroende av realtidsdata för att hålla reda på viktig utrustning eller last inom logistik. En ny värdekedja skapas kring möjligheten att noggrant spåra, inte bara varornas plats utan också deras tillstånd, med sensorer som samlar in information om temperatur, stötar och lutning efter behov.

Visilion-plattformen växte ut ur en önskan kring att kunna påverka och göra skillnad, baserat på studier av specifika vertikaler. För att förstå var Sonys avancerade spårningsteknik kunde ha störst positiv inverkan studerade utvecklingsteamet flera vertikaler. Studien resulterande i en plattform som möjliggör två olika lösningar – utomhusspårning för logistiksektorn och inomhusspårning för vårdsektorn.

Utmaning

Med uppkopplade enheter som förväntas stiga från hundratals miljoner till miljarder under de närmaste åren, blir smart tracking en självklarhet för varuförsörjare och företag som transporterar värdefullt gods. Eftersom traditionella supply chains kämpar med utmaningarna som COVID-19-pandemin medfört är tillgång till realtidsdata viktigare än någonsin. Tidsspårning kommer att bli en viktig faktor i framtida supply chains, vilket möjliggör större precision och en optimal kombination av just-in-time och just-in-case-metoder samt produktivitetsförbättringar.

Lösning

Idag fungerar Visilions utomhusspårningslösning främst inom transport och logistik, och inomhuslösningen består av spårning av utrustning inom sjukvården. Visilion möjliggör inte bara synlighet utan gör det också möjligt för företag att förstå och agera på data som tas emot från dess enheter. Kärnan i Visilions erbjudande är fysiska spårare som kunderna kan fästa på medicinsk utrustning eller fraktkartonger. Spårarna är tunna, inte bara av estetiska skäl utan för att de enkelt ska kunna fästas på utrustningen eller till och med glida in i dokumentet som vanligtvis följer med en låda.

Resultat

Visilion har gjort det möjligt för logistikkunder att få kontroll över sin supply chain och bibehålla ett bra varuflöde av värdefulla eller kritiska varor.

Effektiviteten har förbättrats och kostnaderna har minskats genom att optimera transittider, lager- och leverans-ETA: er (beräknad ankomsttid). De övriga fördelarna inkluderar större kontroll över stöld och förlust med larm om ruttavvikelse, geo-fencing och upptäckt av stöt-avvikelser.

Hälso- och sjukvårdskunder har möjlighet att hitta utrustning omedelbart och erbjuda bättre patientvård, eftersom personalen är mindre stressad och inte längre slösar tid på att leta efter utrustning.

Produktiviteten i företag har förbättrats genom att använda data för att verifiera arbetsflödet. Med sina tekniska lösningar har Visilion säkerställt att deras kunder har tillförlitlig uppkoppling till framtidssäkrad supply chain, stärkt kundservice och ökat förtroende genom att tillhandahålla detaljerad, realtidsinformation kring leveranser.

IoT-lösningar för transport och logistik

Om ni erbjuder tjänster för fleet management, telematik och spårning av fordon eller andra föremål har vi marknadens kanske mest beprövade IoT-lösningar för hela transport- och logistikkedjan. Titta närmare på våra IoT-lösningar för transport- och logistik.

LTE-M vs NB-IoT - En guide som undersöker skillnaderna dem emellan

Läs vår guide kring valet mellan LTE-M och NB-IoT. Konnektivitet är en avgörande del av produktdesign och prestanda där val av teknologi måste ske tidigt i processen.