Home / Kundcase / Trax: Håll kontakten med nära och kära

Trax: Håll kontakten med nära och kära

Läs om hur Trax hjälper människor att hålla koll på barn och husdjur – när som helst och från vilken plats som helst.

Highlights

  • WTS är det sverigebaserade företaget bakom Trax – en GPS-tracker. Trax är perfekt för att hitta barn och husdjur när som helst och var som helst.
  • WTS behövde en IoT Managed Connectivity-lösning för sin lilla GPS-tracker. Företaget var också ute efter en skalbar lösning som fungerade över hela världen.
  • Telenor Connexion och WTS arbetade tillsammans för att utveckla rätt IoT Managed Connectivity-lösning. Trax GPS-enheter har inbyggda SIM-kort som ger en IoT-anslutning. Rörelserna kan spåras i realtid.
  • Från att ha varit ett svenskt startup företag med en produkt fungerade i 33 länder har WTS nu globala kunder. Genom sitt partnerskap med Telenor Connexion kan Trax GPS-trackers användas i över 100 länder, och Telenor Connexion fortsätter att arbeta med WTS för att accelerera försäljningsutvecklingen.

Bakgrund

Den svenska uppfinningen, Trax, är en av marknadens minsta GPS-realtidstrackers. Trax används tillsammans med smartphones, mobila enheter och datorer och appen gör att föräldrar, vårdnadshavare och djurägare kan lokalisera sina barn och husdjur var som helst och när som helst.

Trax kombinerar avancerad GPS- och sensorteknik för inomhusnavigering och mer exakt, spårning i realtid utomhus. Push-meddelanden skickas när barnet eller ett husdjur lämnar ett visst område, om batteriet är dåligt eller om enheten tappas eller överskrider en viss hastighet. Allt som enheten behöver är en IoT connectivity-lösning som är skalbar, säker och tillförlitlig och som fungerar både lokalt och globalt.

 

Utmaning

Trax har utvecklats av ett startupföretag som heter WTS (World Technology Solutions).  Det var viktigt för WTS att ha ett nära samarbete med en erfaren samarbetspartner som kunde förstå deras nuvarande och framtida behov.

WTS behövde också en lösning som kunde utnyttja potentialen i Trax och distribueras till nya marknader. En annan utmaning var den faktiska storleken på GPS-trackern eftersom den måste vara så pass liten att den passar på ett hundhalsband. IoT-lösningen måste anpassas till den lilla trackern. Telenor Connexion var det självklara valet för WTS.

Lösning

Telenor Connexion utvecklade en IoT Managed Connectivity-lösning för WTS behov. Lösningen automatiserar leverans och hantering av mobila tjänster till Trax.

Efter att Telenor Connexion levererat sin lösning kunde WTS lansera, hantera och tjäna pengar på sin GPS-tracker. Och det går mycket bra för WTS.

Telenor Connexion developed an IoT Managed Connectivity solution for WTS’s needs. Essentially, the solution was designed to automate the delivery and management of mobile services to Trax.

 

Telenor Connexion erbjöd en tjänstelösning som ingen annan leverantör kunde erbjuda. Detta i kombination med deras mycket små eSIM-kort och deras flexibilitet och förståelse för oss som nystartat företag, har gjort att Telenor Connexion är en perfekt samarbetspartner.Michel BrackéCEO av WTS

 

Resultat

Tack vare det faktum att Telenor Connexions IoT Managed Connectivity-lösning utvecklades för att vara mycket skalbar, kan WTS nu enkelt och effektivt skala upp sin verksamhet i takt med att de fortsätter att expandera till nya marknader med nya produkter.

Idag arbetar Trax globalt i mer än 100 länder. Partnerskapet med Telenor Connexion har verkligen lönat sig eftersom Trax GPS-trackers kan användas i alla dessa områden utan att användaren behöver oroa sig för tillkommande roamingkostnader.

Vad är IoT? – Guide till IoT-terminologin

Bli flytande i allt inom IoT ekosystemet – från smarta enheter till kommunikationstekniker och hur de används ute på marknaden. Vi förklarar 185 IoT termer.