Home / Kundcase / Verisure: Smarta tjänster som ger trygghet i hemmet

Verisure: Smarta tjänster som ger trygghet i hemmet

Läs om hur vi hjälper Verisure att garantera kunderna trygghet.

Highlights

  • Verisure Securitas Direct letade efter en partner som kunde hjälpa dem att förverkliga sin vision om att använda modern trådlös teknik för att utveckla smarta, uppkopplade hem. Det var ett stort steg för ett företag som tidigare levererade vanliga bostadslarm kopplade  till en telefonlinje.
  • Telenor Connexion hjälpte inte bara Verisure med uppkopplingen, utan även med forskning och utveckling. Vid Telenor Connexion Test Lab testades alla systemkomponenter till maxgränsen – datalast, snabbhet, användarantal, maskin- och programvara.
  • Verisure Securitas Direct har idag miljontals kunder i många olika länder och företaget fortsätter att växa. Telenor Connexions tillgång till över 500 mobila nätverk över hela världen ger Verisure en säker uppkoppling dygnet runt.

Bakgrund

Verisure letade efter en partner som kunde hjälpa dem att förverkliga sin vision om att använda modern trådlös teknik för att utveckla smarta, uppkopplade hem. Det här var något helt nytt eftersom larmen tidigare var beroende av en telefonlinje där det alltid fanns en risk för att tjuvarna skulle klippa av telefonkabeln.

Verisure var ute efter att utveckla differentierande tjänsteupplevelser i hela värdekedjan. Det innebar att företaget var tvunget att se till att det alltid levererade bästa service, kvalitet och tillförlitlighet. Man ville också att det skulle vara enkelt för Verisures kunder att använda tjänsten.

Utmaning

Många av de planerade tjänsterna var banbrytande, vilket innebar att komponenterna måste utvecklas och testas noggrant före lansering på marknaden. Telenor Connexion hjälpte inte bara Verisure med uppkopplingen, utan även med forskning och utveckling.

För Verisure var det mest kostnadseffektivt att redan under utvecklingsstadiet se vilken databelastning de olika komponenterna som ingick i lösningen skulle utsättas för. Verisure ville ha en samarbetspartner med den kompetens, de resurser och det engagemang som krävdes för att omvandla innovativa idéer till unika tjänster.

Lösning

Telenor Connexion hjälpte inte bara Verisure med uppkopplingen, utan även med forskning och utveckling. Vid Telenor Connexion Test Lab testades alla systemkomponenter till maxgränsen – datalast, snabbhet, användarantal, maskin- och programvara kort och gott hela ekosystemet. För att säkerställa att allt skulle fungera perfekt var Verisure Securitas Direct och deras underleverantörer med under hela processen där de själva kunde justera och optimera sin del av hela systemet.

 

Det har inneburit en resa från inbrottslarm till en smart och säker service.  Vi behövde ett system som fungerade oberoende av strömavbrott eller avklippta kablar.För att hjälpa till med att förverkliga denna vision var Telenor Connexion med från början och tillhandahöll den tekniska grunden åt Verisure.  Tillit är viktigt för alla goda partnerskap och vi hade massor av det redan från början.Dan HovangCTO, Verisure Securitas Direct.

Resultat

Efter att det avancerade trådlösa systemet var på plats började Verisure att konceptualisera ännu fler innovativa, smarta hem-tillämpningar för att betjäna sina kunder. Det gjorde att kunderna fick kontroll över allt fler funktioner via sin mobiltelefon.

Verisure Securitas Direct är idag Europas ledande leverantör av professionellt övervakade larm och uppkopplade tjänster för bostäder och småföretag. Företaget har över 2 miljoner kunder i många olika länder och företaget växer snabbt.

Det är när kunderna är som längst bort från bostaden som de verkligen uppskattar Verisure. Användarna behöver kunna koppla upp sig till sina hem var de än befinner sig i världen. Telenor Connexions tillgång till över 500 mobila nätverk över hela världen ger Verisure en säker uppkoppling dygnet runt.

 

Det intelligenta hemmet är äntligen här. Vi kommer se fler förändringar under de närmaste 5 åren än vi har under de senaste 50 åren.
Dan HovangCTO, Verisure Securitas Direct.