Home / Press release / ​​Telenor Connexion kopplar upp Husqvarnas robotgräsklippare

​​Telenor Connexion kopplar upp Husqvarnas robotgräsklippare

Telenor Connexion kopplar upp Husqvarnas robotgräsklippare. Den uppkopplade lösningen från Telenor Connexion minskar komplexiteten och underlättar en global utrullning samtidigt som den säkerställer den höga kvalitet Husqvarnas konsumenter är vana vid.

Den uppkopplade lösningen från Telenor Connexion minskar komplexiteten och underlättar en global utrullning samtidigt som den säkerställer den höga kvalitet Husqvarnas konsumenter är vana vid.

Husqvarna Group, en världsledande tillverkare av utomhusprodukter, har valt Telenor Connexion som sin globala partner för nästa generations uppkopplade robotgräsklippare med tillhörande tjänster.

Från i sommar kommer Husqvarnas robotgräsklippare förses med Telenor Connexions uppkopplade lösning. Därmed får kunderna tillgång till en ny version av innovativa tjänster såsom fjärrstyrning genom smartphone-applikationer, ett uppmärksammat stöldskydd och andra inbyggda säkerhetstjänster.

Husqvarna Group, som är verksamma i mer än 100 länder, efterfrågade en global, tillförlitlig och framtidssäker lösning för att minska komplexiteten och underlätta en internationell utrullning. Detta samtidigt som företaget behövde säkra den höga kvalitet deras konsumenter är vana vid.

– Telenor Connexions erfarenhet inom Internet of Things och uppkopplade affärslösningar, tillsammans med deras gedigna kunskap och framåtblickande strategi, var viktiga faktorer för oss. Utöver det var deras heltäckande erbjudande och proaktiva stöd avgörande när vi valde vår långsiktiga partner, säger Petra Sundström, Director Group Connectivity på Husqvarna Group.

– Husqvarna Group utnyttjar kraften i sakernas internet för att göra sin produktportfölj smartare och effektivare. Vi är mycket stolta över samarbetet och att kunna förse Husqvarna Group med en helhetslösning som stödjer deras ansträngningar. Vi ser fram emot ett långsiktigt och givande samarbete, säger Mats Lundquist, VD för Telenor Connexion.

Enligt avtalet kommer Telenor Connexion att leverera en Managed Connectivity-lösning, som automatiserar leverans och hantering av tjänster till de uppkopplade enheterna, inklusive ett globalt SIM, tillgång till en serviceportal och en proaktiv IoT-dedikerad service desk 365/24/7.

Husqvarna Group var pionjärer när de 1995 lanserade världens första soldrivna robotgräsklippare. Idag är Husqvarna Group marknadsledande inom robotgräsklippare. Företagets kunder är proffs och så kallade prosumers (krävande konsumenter) som har höga krav och förväntningar på produkternas prestanda och kvalitet.


För mer information kontakta:

Petra Sundström, Director Group Connectivity, Husqvarna Group
[email protected],036-14 65 00

Kristina Grandin,PR and Communications, Telenor Connexion [email protected], 0734-25 26 21