Home / Press release / Kinesiska CIMC MIoT tecknar globalt avtal med Telenor Connexion

Kinesiska CIMC MIoT tecknar globalt avtal med Telenor Connexion

Kinesiska CIMC MIoT tecknar globalt avtal med Telenor Connexion för att digitalisera CIMCs logistik- och trackingtjänster.

De två globala företagen kommer att arbeta tätt tillsammans för att digitalisera CIMCs logistik- och trackingtjänster.

CIMC MIoT Ltd, som är en del av China International Marine Containers Group Ltd, en världsledande leverantör av logistik och energiutrustning, har tecknat ett globalt avtal med Telenor Connexion.

Enligt avtalet kommer Telenor Connexion att förse CIMC med uppkopplade affärslösningar runt om i världen, vilket möjliggör för CIMCs kunder att ta bättre affärsbeslut och öka effektiviteten.

Avtalet stärker båda bolagens ställning som leverantörer inom sina respektive områden. De två företagen kommer att arbeta tätt tillsammans med att utveckla tjänster som säkerställer att CIMC uppnår en ledande ställning även inom smarta uppkopplade logistiklösningar.

– Telenor Connexion är en av de mest erfarna, internationella leverantörerna av uppkopplade affärslösningar och har lång erfarenhet av globala installationer för internationella företag. Vi är mycket glada att kunna ta del av deras gedigna kunskap och expertis för att digitalisera vår verksamhet, säger Dr Zhou, VD på CIMC MiOT Ltd.
– Deras engagemang i kombination med våra state-of-the-art lösningar gör det möjligt för CIMC att förse våra kunder med högkvalitativa logistik- och trackingtjänster från dag ett.

– Vi kände redan från början samma passion och strävan inom CIMC som inom vårt företag, och det är ett sant privilegium att få arbeta med detta välrenommerade bolag. Jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att fortsätta att utveckla tjänster som gör att CIMC kommer att ligga steget före sina konkurrenter, säger Mikael Lindholm, Head of Region APAC på Telenor Connexion.

– Vi är mycket glada över samarbetet och de framtida möjligheter som ges. CIMC är världens största containertillverkare och vi är stolta över att förknippas med detta varumärke och att få leverera vår lösning till dem, säger Mats Lundquist, VD för Telenor Connexion.

CIMC är sedan 1996 den största containertillverkaren i världen. Företaget har en marknadsandel på över 40 % av den internationella containermarknaden.