Home / Press release / Mats Lundquist utses till ny VD för Telenor Connexion

Mats Lundquist utses till ny VD för Telenor Connexion

Mats Lundquist utses till ny verkställande direktör på Telenor Connexion, Telenors spjutspetsföretag inom Internet of Things.

Mats Lundquist utses till ny verkställande direktör på Telenor Connexion, Telenors spjutspetsföretag inom Internet of Things.

Telenor Connexion, den ledande leverantören av uppkopplade affärslösningar för IoT- och M2M- applikationer globalt, meddelar idag att företagets styrelse utsett Mats Lundquist till ny vd. Han efterträder Per Simonsen som går vidare till en roll som SVP Internet of Things på Telenor Group. I sin nya roll kommer Per arbeta för att ytterligare stärka koncernens utveckling inom Internet of Things (IoT) globalt.

– Jag är mycket nöjd med utnämningen av Mats Lundquist som vd för Telenor Connexion. Mats har 15 års operativ erfarenhet inom telekombranschen bland annat som affärsområdeschef för Telenor Sveriges Bredband & TV Division och som affärsområdes-chef för Telenor Företag. Han har arbetat strategiskt med såväl fasta som mobila B2B-lösningar och med systemintegration. Han har även lång erfarenhet av M&A och internationella partnerskap. Jag är övertygad om att Mats tillsammans med hela organisationen kommer att ytterligare stärka Telenor Connexions position som den ledande leverantören av uppkopplade affärslösningar för IoT- och M2M-applikationer globalt, säger Henrik Clausen, EVP and Head of Telenor Strategy & Digital på Telenor Group.

– Telenor har en stark ställning inom Internet of Things internationellt och en särställning i Sverige med åtta av tio abonnemang på marknaden. Jag är mycket glad och stolt över att få uppgiften att leda Telenor Connexion och axla den stora utmaningen att ta marknadsandelar på en mycket snabbväxande marknad, säger tillträdande vd Mats Lundquist.

Lundquist började på Telenor 2007. Innan Telenor har han innehaft befattningar som vd på TDC Song, vd på Song Networks och vd för Vattenfalls telekomverksamhet. Mats började sin karriär på McKinsey där han arbetade som strategikonsult under åtta år.

Lundquist ersätter Per Simonsen, som nyligen utsetts till Senior Vice President Internet of Things, Telenor Strategy and Digital på Telenor Group. I sin nya roll kommer Simonsen att ansvara för att stärka och utveckla Telenors globala IoT affär, varav Telenor Connexion är en del. Simonsen fortsätter som medlem av Telenor Connexion styrelse och tillträder sin nya roll den 1 september 2015.

– Under Pers ledning har Telenor Connexion utvecklats från en start up till en av de viktigaste aktörerna inom sitt område. Bolaget har kapitaliserat på sin gedigna erfarenhet, engagerade medarbetare och en stark ställning hos kunderna, och visat både en stark tillväxt och finansiell styrka. Å Telenor Groups vägnar vill jag tacka Per för nära sju framgångsrika år och önskar honom all lycka i sin nya roll “, säger Henrik Clausen.

Mats Lundquist tillträder sin position 1 september 2015.

För mer information kontakta:

Kristina Grandin,PR and Communications, Telenor Connexion
[email protected], 0734-25 26 21