Home / Press release / Stark tillväxt av uppkopplade tjänster i Norden

Stark tillväxt av uppkopplade tjänster i Norden

Stark tillväxt av uppkopplade tjänster i Norden. Nordborna är kända för att snabbt ta till sig ny teknik. Tillväxten för uppkopplade produkter och tjänster kommer därför att vara fortsatt stark här enligt Telenor Connexion, som nu satsar stort i regionen.

Nordborna är kända för att snabbt ta till sig ny teknik. Tillväxten för uppkopplade produkter och tjänster kommer därför att vara fortsatt stark här enligt Telenor Connexion, som nu satsar stort i regionen.

Samhället blir allt mer uppkopplat. Allt som har nytta av att vara uppkopplat kommer på sikt att vara det. Telenor Connexion är inriktat på att hjälpa företag att koppla upp sina produkter och tjänster.

Efter att framgångsrikt ha etablerat sitt erbjudande på den globala marknaden har Telenor Connexion nu tagit ett strategisk beslut att öka sitt fokus på den nordiska marknaden.

Företaget har under våren både tagit över ett antal anställda och migrerat M2M (machine-to-machine)-kunder från Telenor Sverige till Telenor Connexion.

Ytterligare ett led i den nordiska satsningen är uppköpet av det svenska bolaget Iowa AB, ett företag som utvecklar och erbjuder molnbaserade tjänster för uppkopplade produkter. Köpet innebär en ytterligare förstärkning av utvecklings-teamet inom M2M hårdvara, systemintegration och applikationsutveckling. 

– Vi tror på en stark tillväxt i Norden, som är en marknad känd för att snabbt ta till sig ny teknik. Berg Insight uppskattar att M2M-marknaden här kommer att växa med cirka 15% per år de närmaste åren. Vi vill göra det enklare för fler bolag att realisera uppkopplade tjänster. Iowas mångåriga erfarenhet gör att vi kan korta ledtider och erbjuda helhetslösningar för bolag som vill öka sin konkurrentkraft i den uppkopplade världen, säger Per Simonsen, VD på Telenor Connexion.

För att leda den nordiska satsningen har Telenor Connexion rekryterat Magnus Ahl som ny försäljningschef för Norden. Magnus Ahl kommer närmast från en position som Regional Sales Director Nordics på Gemalto M2M, där han ansvarade för den framgångsrika nordiska affärsenheten för GSM-moduler och tillhörande tjänster.

Ahl har ett förflutet inom Telenorkoncernen och har tidigare innehaft befattningar som Global Account Manager och Key Account Manager Telematics.

– Ett starkare fokus på Norden innebär att Telenor Connexion får full utväxling av kompetensen i bolaget, tjänsterna och det starka lokala varumärket, säger Magnus Ahl.

– Jag ser verkligen fram emot att få leda en grupp mycket kompetenta säljare, som jag känner sedan tidigare och som jag vet är de bästa i regionen. Personerna och kompetensen i teamet är det som kommer att säkerställa tillväxt, nöjda kunder och etablera Telenor Connexion som den ledande leverantören av M2M-lösningar i regionen, fortsätter Ahl.

Magnus Ahl tillträdde sin nya position den 1 augusti.

Telenorägda Telenor Connexion etablerades 2008 och har idag cirka 70 anställda. Telenor har varit verksam inom M2M sedan 90-talet och företaget kan därmed anses vara en veteran inom området. På kundlistan finns bland andra Volvo Cars, Nissan, Scania och Hitachi.

För mer information kontakta:

Kristina Grandin,
PR and Communications, Telenor Connexion
[email protected], +46 734 25 26 21