Home / Press release / Telematikföretaget Sinocastel väljer Telenor Connexion som leverantör av Global Managed Connectivity

Telematikföretaget Sinocastel väljer Telenor Connexion som leverantör av Global Managed Connectivity

Telematikföretaget Sinocastel väljer Telenor Connexion som leverantör av Global Managed Connectivity. ​ Telenor Connexions avancerade IoT-lösning och expertis kommer att bidra till att förbättra Sinocastels supportverksamhet och driva den globala försäljningen.

Bildtext: Från vänster, Alger Qin, International Sales and Marketing Director, Sinocastel; Mandy Xiang, CEO, Sinocastel och Mats Lundquist, VD, Telenor Connexion.

Telenor Connexions avancerade IoT-lösning och expertis kommer att bidra till att förbättra Sinocastels supportverksamhet och driva den globala försäljningen.

Telenor Connexion, en ledande global leverantör av IoT (Internet of Things) -lösningar, har ingått i ett globalt avtal med Sinocastel, en av världens största hårdvaruleverantörer inom OBD (On-Board Diagnostics) och GPS (Global Positioning System).

Sinocastel Co. Ltd. är ett dotterbolag till China Aerospace and Science Technology Corporation (CASC) och medgrundare till China GPS Association. Sinocastel, som har sin bas i Shenzhen i Kina, hade fram till januari 2016 levererat OBD-telematik till fler än 800 kunder i 120 länder.

Stärkt position på den globala telematikmarknaden

Sinocastel har valt Telenor Connexion som sin globala leverantör av managed connectivity, en kommunikationslösning för uppkopplade produkter och tjänster. Avtalet innebär att Sinocastel kan utnyttja Telenor Connexions avancerade IoT-lösning och nätverk med 400 partners. Lösningen kommer dessutom att förbättra Sinocastels globala supportverksamhet och driva den globala försäljningen.

– Vad som gör Telenor Connexion till en särskilt intressant partner är att de utöver sin pålitliga IoT-lösning av hög kvalitet också har ett dedikerat team av erfarna affärsutvecklare och teknisk support, både globalt, i Asien och här i Kina, säger Mandy Xiang, CEO på Sinocastel. Vi förväntar oss att Telenor Connexions lösning och kunskap kommer att bidra till att stärka vår position på telematikmarknaden och utveckla vår globala säljverksamhet, särskilt på nya marknader, och därmed öka våra intäkter.

– Vi är glada över möjligheten att få samarbeta med en så etablerad och erfaren telematikleverantör som Sinocastel. Deras kundportfölj består av internationella företag som Coca-Cola och Fedex. Avtalet styrker Telenor Connexions position som ledande global leverantör av IoT-lösningar och stärker även vår närvaro i Asien, säger Mats Lundquist, VD på Telenor Connexion.

För mer information kontakta:

Aaron Chen, Marketing Promotion and PR, Sinocastel Co. Ltd.
[email protected] , +86-755-86185115

Kristina Grandin,PR & Communications, Telenor Connexion
[email protected], 0734-25 26 21