Home / Press release / Telenor Connexion ökar fokus på sitt globala partnerprogram

Telenor Connexion ökar fokus på sitt globala partnerprogram

Telenor Connexion ökar fokus på sitt globala partnerprogram. Tillsammans med Tieto, Flex, LumenRadio och andra utvalda partners skapar Telenor Connexion ytterligare möjligheter inom Internet of Things (IoT). Ökad tillväxt, nya intäktskällor och förbättrad lönsamhet är några av fördelarna för kunderna.

Jesper Lagerstedt, Partner Manager på Telenor Connexion.

Telenor Connexion skapar tillsammans med Tieto, Flex, LumenRadio och andra utvalda partners ytterligare möjligheter inom Internet of Things (IoT). Ökad tillväxt, nya intäktskällor och förbättrad lönsamhet är några av fördelarna för kunderna.

Telenor Connexion, en ledande leverantör av IoT-lösningar, meddelar idag att företaget ökar fokus på sitt globala partnerprogram. Tillsammans med sina partners hjälper Telenor Connexion kunderna att skapa större affärsvärde genom IoT. Målet är att göra det enklare och snabbare för kunderna att få ut sina uppkopplade produkter och tjänster på marknaden.

Telenor Connexion arbetar med ett stort ekosystem av partners för att utöka värdet av sina IoT-lösningar. Partnerstrategin är framtagen för att göra det möjligt för partners av alla storlekar att samarbeta på ett effektivt sätt kring kompletta IoT-lösningar som inkluderar hårdvara, kommunikation, dataanalys, företagsapplikationer och andra tjänster.

Telenor Connexion utsåg nyligen Jesper Lagerstedt till partneransvarig med uppgift att expandera det globala partnerprogrammet. Lagerstedt har lång erfarenhet inom ICT med bakgrund från bland annat Capgemini, Telia Company och IBX, där han har utvecklat både befintliga verksamheter och nya marknader.

– Vår ambition är att arbeta långsiktigt med utvalda partners för att skapa ytterligare fördelar och skapa nya gemensamma affärer. Vi ser på våra partners som en förlängning av vårt team där vi samarbetar kring affärsutveckling, teknisk integration och utveckling av IoT-lösningar, säger Jesper Lagerstedt, partneransvarig på Telenor Connexion. Vårt gemensamma erbjudande stöttar kundernas tillväxt och hjälper dem att skapa nya intäktsströmmar och att öka sin lönsamhet.

Telenor Connexion har bara i år ingått avtal med tio nya partners. Bland dessa finns stora aktörer som Tieto, Nordens största IT-tjänsteleverantör, och globala elektroniktillverkaren Flex. Även mindre nischspelare som LumenRadio, en tillverkare inom trådlös kommunikation, och STE Industries, som levererar smarta trådlösa system, är nya i Telenor Connexions partnerprogram.

– Vi är glada över att inleda ett samarbete med Telenor Connexion. Våra kunder förväntar sig att vi, som en ledande nordisk leverantör av mjukvara och IT-tjänster, kan erbjuda kompletta lösningar, även inom IoT. Eftersom Telenor Connexion specifikt utvecklar IoT-lösningar passar företaget in i vår egen strategi som är att öka innovations- och tillväxttakten. Samarbetet mellan Tieto och Telenor Connexion kommer att hjälpa våra kunder att påskynda utvecklingsprocessen från idé till lansering och skapa stort värde, säger Rickard Isaksson, affärsutvecklingschef för IoT på Tieto.

– Telenor Connexion delar vår vision att göra världen bättre genom att koppla upp den. IoT är en enorm och växande affärsmöjlighet, men också ett tillfälle att göra världen till en bättre plats med hjälp av smarta produkter med lägre energiförbrukning, förbättrad resursanvändning eller genom att skapa möjligheter som tidigare ansågs omöjliga. Tillsammans med Telenor Connexions omfattande mobilnätverk och vår ultrapålitliga uppkoppling för sensorer och ställdon, kan vi erbjuda kompletta IoT-lösningar och nå ännu fler kunder, säger Niclas Norlén, CTO på Lumen Radio.

– Framgångsrika partnerskap måste fortsätta även efter att man har släppt ett pressmeddelande om samarbetet. Vilken organisation som helst kan snabbt ta fram en lista över partners som de påstår att de arbetar med, men nyckeln är att hitta partners med samma vision som den egna organisationen, för att skapa värde åt en gemensam lösning. Vi är glada över att välkomna dessa nya medlemmar till Telenor Connexions ekosystem av partners, och vi kommer att fortsätta växa med fler partners vars filosofi matchar vår, säger Jesper Lagerstedt.

Mer information om Telenor Connexions partner här:
https://tcxnse.wpengine.com/om-oss/partners


För mer information kontakta:

Jesper Lagerstedt, Partner Manager, Telenor Connexion
[email protected] , +46 733 81 90 73

Kristina Grandin,PR and Communications, Telenor Connexion
[email protected], +46 734 25 26 21