Home / Press release / Telenor Connexion stärker ledningsgruppen med ny CTO

Telenor Connexion stärker ledningsgruppen med ny CTO

Telenor Connexion stärker ledningsgruppen med ny CTO. Med rekryteringen av Martin Whitlock stärker företaget sin ledningsgrupp och ökar sin förmåga att expandera verksamheten och att fortsatt utveckla innovativa lösningar för sakernas Internet/Internet of Things (IoT).

Med rekryteringen av Martin Whitlock som Chief Technology Officer stärker Telenor Connexion sin ledningsgrupp och ökar sin förmåga att expandera verksamheten och att fortsatt utveckla innovativa lösningar för sakernas Internet/Internet of Things (IoT).

Telenor Connexion, en global leverantör av IoT-lösningar, annonserade idag ett starkt nytt tillskott till sin ledningsgrupp genom utnämningen av Martin Whitlock som Chief Technology Officer.

Som CTO kommer Martin Whitlock att leda Telenor Connexions globala teknikteam och driva stora teknikprojekt, något som är en viktig del av företagets expansionsstrategi. Martin har lång erfarenhet från telekomindustrin. Han kommer närmaste från Northstream, där hans senaste uppdrag varit arbetet som Telenor Connexions interim CTO. I rollen som Director på Northstream arbetade Martin med strategiutveckling, strategiska upphandlingsprojekt och förändringsarbete för klienter inom telekomindustrin.

– Utnämningen stärker vår förmåga att expandera verksamheten och att fortsatt utveckla innovativa IoT-lösningar som skapar mervärde för våra kunder. Jag är mycket glad över att ha Martin ombord. Han kommer att bli ett viktigt tillskott till vår ledningsgrupp. Martin har lång erfarenhet av teknikutveckling och har åstadkommit goda resultat som Director på Northstream, säger Telenor Connexions VD Mats Lundquist.

– Jag är mycket glad över utnämningen till CTO på Telenor Connexion. Jag ser fram emot att med full energi ägna mig åt att hjälpa företaget uppnå sitt mål att designa och leverera smarta och innovativa IoT-lösningar, som gör det enkelt för våra kunder att realisera värdet av uppkopplade produkter och tjänster, säger Martin Whitlock.

Telenor Connexions ledningsgrupp består nu av Mats Lundquist, VD; Karin Bjernbäck d’Hondt, CFO; Fredrik Åkerlind, CSO; Rickard Widerberg, CMO; Robert Bellwaldius, COO; Karin Stenklef, CHRO; Luciana Widengren, CLO och Martin Whitlock, CTO.