Home / Press release / Telenor Pakistan väljer Telenor Connexion som IoT-partner

Telenor Pakistan väljer Telenor Connexion som IoT-partner

Efter en noggrann utvärdering av IoT-leverantörer har Telenor Pakistan valt Telenor Connexion som partner i ambitionen att leda IoT-utvecklingen i Pakistan.

Jesper Lagerstedt, Partner Manager på Telenor Connexion

Efter en noggrann utvärdering av IoT-leverantörer har Telenor Pakistan valt Telenor Connexion som partner i ambitionen att leda IoT-utvecklingen i Pakistan.

Pakistan, världens femte folkrikaste land, har en blomstrande webbutvecklings- och tekniksektor med ett snabbt växande antal startups och inkubatorer. Det finns ett ökat fokus på IoT, internet of things, på grund av dess förmåga att få utvecklingen inom kritiska områden som vattenförvaltning, energi och jordbruk att ta stora steg framåt.

Efter en noggrann utvärdering av en handfull IoT-leverantörer föll Telenor Pakistans val på Telenor Connexion vars IoT-plattform nu kommer att bli tillgänglig för Pakistans IoT-ekosystem av startups och partners.

“Telenor Pakistan har lett marknaden för innovationer, till exempel inom finansiella tjänster och jordbrukstjänster. Nu vill vi leda utvecklingen av IoT genom att utforska möjligheterna inom området och hjälpa till att bygga IoT-ekosystemet i Pakistan”, säger Waqar Nayyar, Head of IoT på Telenor Pakistan.

Exempel på IoT-applikationer i Pakistan är soldrivna lösningar för hemmet som gör det möjligt för hushåll på landsbygden, utanför elnätet, att få tillgång till el för användning av TV-apparater, mobilladdare och andra elektroniska enheter. Tack vare Telenors faktureringssystem kan leverantören av lösningen debitera användarna en månadsavgift istället för att kräva en kontantbetalning i förskott. Andra applikationsområden är OBD-enheter (fordonsdiagnostik) för fleet management eller IoT-lösningar som är integrerade med försäkringsprodukter i syfte att minska det stora antalet motorcykelstölder.

“Telenor Connexion erbjuder en kostnadseffektiv, flexibel och skalbar lösning, vilket är en förutsättning för en tillväxtmarknad som Pakistan”, säger Waqar Nayyar. “Även varumärkets tillförlitlighet är viktigt för kunderna för att minimera risker och ansvarsskyldighet. Med en IoT-lösning som denna gör vi det möjligt för pakistanska företag att rikta sig till våra befintliga kunder lokalt, vilka innefattar de över två miljoner lantbrukare som redan använder våra jordbrukstjänster, men även att växa internationellt genom Telenor Connexions globala nätverk.”

“Den högsta tillväxten av IoT-implementeringar sker nu i Asien, både i procentuella och absoluta tal. Och det är inte bara Kina utan även länder som Indonesien, Korea och Taiwan. Samtidigt som IoT-utvecklingen har kommit längre på mer mogna marknader börjar vi se mycket intressanta möjligheter på tillväxtmarknader i Asien och i andra delar av världen”, säger Jesper Lagerstedt, Partner Manager på Telenor Connexion.

För mer information kontakta:
Maria Willander, Head of Marketing, Telenor Connexion
[email protected], 0708-33 18 25