Home / Press release / Uppkopplade skärmar via Telenor Connexion påskyndar FirstViews utlandsexpansion

Uppkopplade skärmar via Telenor Connexion påskyndar FirstViews utlandsexpansion

​Finska digital signage-leverantören FirstView har valt en lösning med global uppkoppling från Telenor Connexion för att påskynda och effektivisera sin utlandsexpansion.

Finska digital signage-leverantören FirstView har valt en lösning med global uppkoppling från Telenor Connexion för att påskynda och effektivisera sin utlandsexpansion.

Hundratals företag och myndigheter använder digital signage-leverantören FirstViews skärmlösningar – från små surfplattor och POS-skärmar till videoväggar – för reklam och informationsdelning. FirstViews lösning innehåller även mediaspelare och ett webbläsarbaserat innehållshanteringssystem (CMS) och ett obegränsat antal skärmar över hela världen kan anslutas till samma CMS för att styra, schemalägga och leverera allt innehåll över internet.

När FirstView inledde en utlandsexpansion följde en del utmaningar kring resurshantering och att uppfylla kraven i kundernas servicenivåavtal. Från början använde företaget SIM-kort från lokala operatörer i utvalda länder, utan att ha en övergripande nätverksstrategi.

– Tidigare hade vi kontakt med en separat operatör i varje marknad, var och en med ett annat system, lösning och pris. Det var tidskrävande och gjorde det svårt att erbjuda konsekvent service mot våra kunder. Vi behövde effektivisera våra processer, få bättre kontroll över anslutningar och skapa en mer enhetlig prissättning på alla marknader. Därför har vi valt att inleda ett samarbete med Telenor Connexion, säger Tommi Högmander, VD på FirstView.

Genom att integrera SIM-kort i mediaspelare kan FirstViews digitala skärmar installeras var som helst i världen där det finns mobila nätverk. I stället för att köpa en separat SIM-kortlösning för varje marknad får FirstView genom Telenor Connexions globala SIM-lösning tillgång till Telenors globala nätverk med support från experter inom IoT.

Med Telenor Connexions globala SIM-kort kan tjänsteintegratörer hantera och leverera innehåll på ett pålitligt sätt över hela världen, med möjlighet att anpassa innehållet på enskilda skärmar. Det ger ökad kontroll över kommunikationskedjan och säkerhetsinställningar, minskade installations- och servicekostnader och enklare uppfyllande av servicenivåavtal med slutkunder.

– Möjligheten att använda flera operatörer och automatiskt växla mellan dem är en stor fördel i situationer med dålig mottagning, säger Tommi Högmander. I och med att vi kan erbjuda samma pris i Europa skapar det dessutom lättbegripliga prissättningsmodeller till våra slutkunder.

– Digital signage är en snabbt växande global marknad där vi ser mycket intressanta tillväxtmöjligheter och här är samarbetet med FirstView ett lysande exempel, säger Mats Lundquist, VD på Telenor Connexion. Oavsett om kunden behöver förinstallera SIM-tekniken i hårdvaran eller uppdatera gamla lösningar kan vi genom vår globala IoT uppkoppling säkra en strömlinjeformad innehållsleverans som hjälper kunden att förenkla sina erbjudanden och försäljningsprocesser.


För mer information kontakta:
Maria Willander, Head of Marketing, Telenor Connexion
[email protected], +46 (0)708 33 18 25