Vad vi gör

Telenor Connexion hjälper företag att utnyttja möjligheterna med IoT.

Telenor Connexion hjälper företag att utnyttja möjligheterna med IoT.

Internet of Things (IoT) implementeras nu i nästan alla branscher och företag för att utveckla verksamheten och minska kostnaderna, optimera produkterna, få nöjdare kunder och skapa nya intäktsströmmar.

För att åstadkomma detta måste företagen koppla upp sina enheter och utnyttja den information som de ger. Det är här vi kommer in – Telenor Connexion hjälper företag att utnyttja möjligheterna med IoT.

Under nästan 20 år har vi arbetat med ledande företag som Volvo, Scania, Allianz, Hitachi Construction Machinery och Husqvarna för att ta fram innovativa IoT-lösningar över hela världen. Vi designar, implementerar och driftar IoT-lösningar som kopplar ihop enheter, maskiner, människor och platser via ett globalt system som består av över 400 mobilnät.

Telenor Connexion-teamet

Vi är IoT-experterna inom Telenor-koncernen, som är en av världens största mobiloperatörer. Vårt huvudkontor och innovationscenter ligger i Sverige, med regionala kontor i Storbritannien, Tyskland, USA och Japan. Vi är stolta över att vara ett nordiskt företag som är öppet för att driva verksamhet över hela världen.

Vi är en grupp innovativa plattformsutvecklare, serviceingenjörer, dataexperter och marknadsförare. Det som förenar oss är en vilja att leverera lösningar och tjänster som gör verklig skillnad för företag och samhällen.

Specialiserade experter och globala lösningar

Vi är stolta över våra uppkopplade lösningar, men vi är också stolta över vårt kundsupport och service. Vi erbjuder specialiserade team som kan uppfylla varje kunds unika behov. Dessa team engagerar sig tidigt i den strategiska fasen av IoT-planeringen och ger support under hela resan.

Telenors globala räckvidd kombinerad med våra specialiserade Telenor Connexion-experter gör att vi kan erbjuda våra kunder flexibla och skräddarsydda IoT-lösningar.

Våra certifieringar

Telenor Connexion är certifierat enligt  ISO 9001. Det är viktigt för oss att förbättra kundnöjdheten, effektivisera verksamheten och driva värdeskapande arbete med intressenter och vår logistikkedja. Vårt kvalitetsledningssystem hjälper oss att systematiskt uppnå detta i hela organisationen.

Telenor Connexion utvärderas av DNV GL, ett av världens ledande certifieringsorgan.

Här kan du ladda ner vårt ISO certifikat (PDF).

Telenor Connexion tilldelades ISO 27001-certifiering den 25 september 2019, efter en omfattande revisionsprocess, utförd av Intertek, ett multinationellt försäkrings-, inspektions-, produkttest- och certifieringsföretag.

ISO 27001 är en globalt erkänd standard som beskriver hur man hanterar informationssäkerhet. Standarden har blivit den mest vedertagna informationssäkerhetsstandarden i världen.

Här kan du ladda ner vårt ISO-certifikat (PDF).

I framkant

IoT gör att produkterna kan omvandlas till smarta, uppkopplade enheter som skapar en direkt koppling till slutanvändaren. Dessa data från slutanvändarna innebär oändliga möjligheter för att skapa globala lösningar som samtidigt fungerar lokalt. Internet of Things förändras hela tiden och det gör vi också.

Vi optimerar kontinuerligt våra lösningar för att våra kunder ska få ut så mycket som möjligt av IoT.

Vi är Telenor Connexion – Koppla upp dig med oss.

Skapar historia

Innovation kombinerat med utmärkt service är grunden för vårt företag. Under nästan 20 år har vi skapat lösningar som gynnat våra kunder över hela världen.

1990-talet: Telenors M2M-kommunikation med enheter som är uppkoppplade via GSM-nätverket.

2003: Första storskaliga samarbetet med Volvo och Verisure Securitas Direct.

2008: Telenor Connexion blir ett separat bolag inom Telenor koncernen specialiserade på M2M. Samt den första operatören som utvecklar och lanserar en industriell IoT-plattform.

2008: Telenor Connexion eSIM-patent godkänns.

2010: Vår första hubb i USA etableras och vår första APAC-hubb skapas i Japan.

2014: Vår Cloud Connect end2end-lösning lanseras.

2014: Telenor Connexion utvecklar ”Net Friendly Mode” (en funktion för att undvika överbelastning av nätverk) som senare blev en del av GSMA IoT Connection Efficiency Guidelines.

2015: Telenor Connexion blir den första operatören att erbjuda dubbla IoT-plattformar.

2015: Telenor Connexion utvecklar och implementerar en Big Data-plattform för att analysera och optimera nätverksprestanda.

2016: ARTS, det molnbaserade nätverksanalysverktyget lanseras vilket ger våra kunder realtidskontroll över IoT-enheter och nätverk.

Utmärkta betyg och recensioner för Telenor Connexion

Betyg och recensioner är mycket viktiga för oss att ständigt förbättra våra produkter och tjänster. Telenor får utmärkta betyg och recensioner i Gartner Peer Insights i kategorin Managed M2M Services, worldwide.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få den senaste IoT kunskapen samt info om våra evenemang

Telenor Connexion - en kort översikt

Varför väljer företag över hela världen Telenor Connexion? Ladda ner den här korta översikten för att lära dig mer om oss och vårt erbjudande.